prijava_e
Novica

Matic Križnik in Žiga Švec polfinalista med dvojicami na EPP do 14 let, Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili polfinale na EPP med dvojicami do 18 let


bm


Po presenetljivo hitrih izpadih naših mladih teniških igralk in igralcev na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let v konkurenci posameznikov, so vtis popravili v konkurenci dvojic saj so si že zagotovili najmanj bronasti medalji. Naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner sta po pričakovanju v Klostersu krojili vrh v konkurenci dvojic, a prav na vrh sde nista uspeli zavihteti.

Pia in Živa sta bili 6. nosilki turnirja dvojic in sta se s tremi zmagami uvrstili v polfinale. V tretjem krogu sta s 7-5 7-6(6) premagali četrti nosilki, Francozinji Loudmillo Bencheikh in Seleno Janićijević.

Za finale sta se borili s peto postavljenima Poljakinjama Baszakovo in Kubkovo, ki sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki, Čehinji Fruhvirtovo in Lavickovo. Poljakinji sta bili boljši tudi od naših igralk in sta zmagali s 6-1 7-5.

Odlično pa igrata v konkurenci dvojic tudi Matic Križnik in Žiga Švec na EPP do 14 let v Mostu. Z zmago 6-3 6-1 nad 10. nosilcema, Bolgaroma Adrianom Zhenevim in Viktorjem Markovim sta se uvrstila v četrtfinale, tu pa v dramatičnem obračunu s 5-7 6-2 10-8 premagala 15. nosilca Belorusa Mikalaja Bankoua in Tikhona Fedorova. Matic in Žiga sta edini nepostavljen par v polfinalu, kjer bosta njuna nasprotnika šesta nosilca, Čeha Vit Kalina in Lukas Velik.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.