Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Matic Križnik in Žiga Švec polfinalista med dvojicami na EPP do 14 let, Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili polfinale na EPP med dvojicami do 18 let


bm, 26.7.2019

Po presenetljivo hitrih izpadih naših mladih teniških igralk in igralcev na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let v konkurenci posameznikov, so vtis popravili v konkurenci dvojic saj so si že zagotovili najmanj bronasti medalji. Naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner sta po pričakovanju v Klostersu krojili vrh v konkurenci dvojic, a prav na vrh sde nista uspeli zavihteti.

Pia in Živa sta bili 6. nosilki turnirja dvojic in sta se s tremi zmagami uvrstili v polfinale. V tretjem krogu sta s 7-5 7-6(6) premagali četrti nosilki, Francozinji Loudmillo Bencheikh in Seleno Janićijević.

Za finale sta se borili s peto postavljenima Poljakinjama Baszakovo in Kubkovo, ki sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki, Čehinji Fruhvirtovo in Lavickovo. Poljakinji sta bili boljši tudi od naših igralk in sta zmagali s 6-1 7-5.

Odlično pa igrata v konkurenci dvojic tudi Matic Križnik in Žiga Švec na EPP do 14 let v Mostu. Z zmago 6-3 6-1 nad 10. nosilcema, Bolgaroma Adrianom Zhenevim in Viktorjem Markovim sta se uvrstila v četrtfinale, tu pa v dramatičnem obračunu s 5-7 6-2 10-8 premagala 15. nosilca Belorusa Mikalaja Bankoua in Tikhona Fedorova. Matic in Žiga sta edini nepostavljen par v polfinalu, kjer bosta njuna nasprotnika šesta nosilca, Čeha Vit Kalina in Lukas Velik.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo