prijava_e
Novica

Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman, Manca Pislak, Nina Potočnik in Nik Razboršek danes zabeležili zmage


bm


Odličen dan je za našimi igralci in igralkami na mednarodnih turnirjih serije challenger in Itf Wtt.

Blaž Rola je na challengerju v Tampereju še drugič zmagal in se uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-4 premagal Portugalca Gastaa Eliasa, 345. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in nasprotniku ponudil le dve brejk priložnosti, ki jih ta ni izkoristil, sam pa mu je servis odvzel trikrat, kar je zadostovalo za gladko zmago. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 62-44. V četrtfinalu bo Blaž igral z 2. nosilcem, Švedom Eliasom Imerjem. Edino srečanje doslej sta odigrala leta 2015, ko je bil boljši Šved.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Bytomu na Poljskem je Nina Potočnik še drugič gladko zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagala Čehinjo Anno Siskovo. V četrtfinalu bo igrala s staro znanko, Madžarko Dalmo Galfi s katero se v članski konkurenci še nista pomerili, na mladinskih turnirjih pa je bila v treh obračunih Madžarka dvakrat boljša.

Dobro igra tudi Tom Kočevar Dešman na turnirju ITF (15.000 $) v Welsu. Po zmagi s 6-1 7-6(2) se je uvrstil v četrtfinale, kjer se bo pomeril s prvim nosilcem, Avstrijcem Alexandrom Erlerjem.

Tudi Manca Pislak se je na turnirju v Schiu v Italiji (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Matilde Paoletti.

Z zadnjim današnjim nastopom je slovenski dan naredil popoln Nik Razboršek, ki se je na turnirju v Bad Schussenriedu v Nemčiji (15.000 $) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je igral z Nemcem Sebastianom Prechtelom in še tretjič v medsebojnih obračunih zmagal. Boljši je bil s 6-4 7-6(4). V polfinalu bo igral z Nemcem Adrianom Obertom.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.