Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman, Manca Pislak, Nina Potočnik in Nik Razboršek danes zabeležili zmage


bm, 25.7.2019

Odličen dan je za našimi igralci in igralkami na mednarodnih turnirjih serije challenger in Itf Wtt.

Blaž Rola je na challengerju v Tampereju še drugič zmagal in se uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-4 premagal Portugalca Gastaa Eliasa, 345. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in nasprotniku ponudil le dve brejk priložnosti, ki jih ta ni izkoristil, sam pa mu je servis odvzel trikrat, kar je zadostovalo za gladko zmago. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 62-44. V četrtfinalu bo Blaž igral z 2. nosilcem, Švedom Eliasom Imerjem. Edino srečanje doslej sta odigrala leta 2015, ko je bil boljši Šved.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Bytomu na Poljskem je Nina Potočnik še drugič gladko zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagala Čehinjo Anno Siskovo. V četrtfinalu bo igrala s staro znanko, Madžarko Dalmo Galfi s katero se v članski konkurenci še nista pomerili, na mladinskih turnirjih pa je bila v treh obračunih Madžarka dvakrat boljša.

Dobro igra tudi Tom Kočevar Dešman na turnirju ITF (15.000 $) v Welsu. Po zmagi s 6-1 7-6(2) se je uvrstil v četrtfinale, kjer se bo pomeril s prvim nosilcem, Avstrijcem Alexandrom Erlerjem.

Tudi Manca Pislak se je na turnirju v Schiu v Italiji (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Matilde Paoletti.

Z zadnjim današnjim nastopom je slovenski dan naredil popoln Nik Razboršek, ki se je na turnirju v Bad Schussenriedu v Nemčiji (15.000 $) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je igral z Nemcem Sebastianom Prechtelom in še tretjič v medsebojnih obračunih zmagal. Boljši je bil s 6-4 7-6(4). V polfinalu bo igral z Nemcem Adrianom Obertom.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo