Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič izgubila napet obračun v Wimbledonu, konec tudi za Katarino Srebotnik med mešanimi dvojicami


bm, 8.7.2019

Krstni nastop na mladinskem turnirju za veliki slam v Wimbledonu je doživela Domžalčanka Pia Lovrič. V prvem krogu turnirja A ranga se je na igrišču št. 5 v zadnji tekmi dnevnega sporeda pomerila z Rusinjo Dario Frayman, 52. mladinko sveta. Pia je odlično odprla tekmo in v prvem nizu povedla s 5-3, nato pa izgubila štiri igre zapored in niz s 5-7. Tudi drugi niz je dobro začela in prednost obdržala do konca ter niz dobila s 6-2. V tretjem nizu sta bili igralki izenačeni do izida 6-6, zadnji dve igri pa je dobila Fraymanova in srečanje zaključila z izidom 7-5 2-6 8-6. Tekma je trajala dve uri in 45 minut, Lovričeva pa je na koncu osvojila celo tri točke več od nasprotnice (121-118), a žal izgubila.

Nekoliko slabše ji je tokrat stekel drugi servis ( 34 % izkoristek). Glede na statistične podatke je igrala zelo agresivno saj je dosegla 53 winnerjev (nasprotnica 28), a je na drugi strani naredila precej več neprisiljenih napak od nasprotnice in sicer kar 59 (Fraymanova le 30). Kar 47 točk je Lovričeva dosegla na mreži, nasprotnica 21. Zdaj jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Tajko Mai Napatt Nurundorn. V prvem krogu bosta igrali s sedmima nosilkama, Američankama Cloe Beck in Emmo Navarro.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo