prijava_e
Novica

Gal Emeršič Potočnik polfinalist v Reykjaviku, Živa Falkner polfinalistka v Temišvari; Maj Premzl, Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar uspešni v Welsu


bm


Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik iz kvalifikacij že uvrstil v polfinale. Nanizal je še peto zaporedno zmago in zanekrat nasprotnikom še ni prepustil niza. V četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagal Kenijca Keeana Shaha in bo v polfinalu igral s Špancem Luisom Franciscom. Za Gala je to prvi letošnji nastop na turnirju ITF in četrti v karieri. V lanskem letu se je preizkušal na treh domačih turnirjih ITF 4. ranga in v štirih nastopih dosegel eno zmago. Letošnjo sezono je začel z zmago na turnirju TE 16 v Bergnu, nadaljeval pa z dvema četrtfinaloma, dvema polfinaloma in enim finalom. Skupaj je letos doslej odigral 28 tekem in zabeležil kar 23 zmag in le pet porazov.

Na turnirju ITF 3. ranga v Temišvari je Živa Falkner, trenutno je na 155. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, v drugem krogu s 6-0 6-2 premagala domačinko Silvio Costache. V četrtfinalu je igrala s še eno Romunko, Ilinco Dalino Amariei in tudi to brez težav izločila. Zmagala je s 6-3 6-3 in se uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF 4. ranga v avstrijskem Welsu se je Maj Premzl uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-1 1-0 (predaja) izločil Avstrijca Tobiasa Smolinerja in dosegel drugo zmago v glavnih žrebih na turnirjih ITF v karieri. V drugem krogu je izgubil Aljaž Jeran.

Na istem turnirju sta se v tretji krog uvrstili Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar. Tara je v drugem krogu s 6-3 7-6(4) premagala Čehinjo Adelo Moravcovo, Tjaša s 6-1 6-3 Srbkinjo Lauro Dukić. Izgubili sta Pia Marija Rebec in Alja Belinger.

Na turnirju TE do 12 let v Furstenfeldu v Avstriji se je Paolo Angeli uvrstil v četrtfinale, tu pa je z 2-6 6-2 2-6 izgubil z Črnogorcem Jovanom Tomovićem.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.