prijava_e
Novica

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju Maj Premzl, Petja Drame, Bor Artnak in Pia Marija Rebec


bm


V Bakuju poteka Olimpijski festival evropske mladine, na katerem s 63 športniki nastopa tudi slovensko zastopstvo.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Teniško reprezentanco slovenije setavljajo petnajstletniki Maj Premzl, Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Petja Drame. Na prvenstvu jih vodi Daniel Šantl.

Z zmagama sta nastope začela Maj, ki je s 7-5 6-3 premagal Litvanca Butvilasa in Petja, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Britanke Pinede. V nadaljevanju turnirja sta oba izgubila s predstav nikoma Rusije. Že v prvem krogu sta bila poražena Pia Marija in Bor.

Naši dvojici sta nastopili tudi na turnirju parov, a sta se obe poslovili že po uvodnem nastopu in s tem so naši tenisači nastope v Bakuju tudi končali.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.