Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju Maj Premzl, Petja Drame, Bor Artnak in Pia Marija Rebec


bm, 22.7.2019

V Bakuju poteka Olimpijski festival evropske mladine, na katerem s 63 športniki nastopa tudi slovensko zastopstvo.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Teniško reprezentanco slovenije setavljajo petnajstletniki Maj Premzl, Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Petja Drame. Na prvenstvu jih vodi Daniel Šantl.

Z zmagama sta nastope začela Maj, ki je s 7-5 6-3 premagal Litvanca Butvilasa in Petja, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Britanke Pinede. V nadaljevanju turnirja sta oba izgubila s predstav nikoma Rusije. Že v prvem krogu sta bila poražena Pia Marija in Bor.

Naši dvojici sta nastopili tudi na turnirju parov, a sta se obe poslovili že po uvodnem nastopu in s tem so naši tenisači nastope v Bakuju tudi končali.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo