Dalila Jakupovič zaradi zdravstvenih težav predala dvoboj v Avstraliji, Blaž Kavčič uspešno čez prvi krog; izgubil tudi Blaž Rola

Velika smola za Dalilo Jakupović na odprtem prvenstvu Avstralije saj je morala zaradi težav z dihanjem in slabega počutja dvoboj prvega kroga ob koncu drugega niza predati. Jakupovićeva je igrala s Švicarko Stefanie Voegele in vodila s 6-4 5-6, ko je zaradi onesnaženega zraka naenkrat začela težko dihati in se kmalu zatem sesedla na tla. Težave so bile tako hude, da srečanja ni mogla nadaljevati in ga je predala.

Ko si je opomogla je povedala, da je zelo žalostna in jezna ter, da se je močno prestrašila, potem ko ni mogla dihati. "Bilo je hudo. Še nikoli se mi ni zgodilo kaj takšnega in res sem se bala. Bala sem se, da bom izgubila zavest. Zato sem šla tudi na tla, ker nisem mogla hoditi. Nikoli pred tem nisem imel težav z astmo," je povedala 28-letna Dalila

Posnetek Dalilinih težav lahko pogledate tukaj

Več o dogajanju in razmerah v Melbournu pa si lahko preberete tudi na povezavi tukaj Vir (24ur.com)

Blaž Kavčič je v prvem nastopu s 7-6(2) 3-6 6-2 premagal Britanca Jaya Clarka in bo v drugem krogu igral s 16. nosilcem, Nemcem Petrom Gojowczykom.

Danes bo v Avstraliji nastopil še Blaž Rola, katerega čaka obračun z Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym, 152. igralcem lestvice ATP.

Kaja Juvan bo tekmo odigrala v sredo. Njena nasprotnica v prvem krogu bo Gruzijka Ekaterine Gorgodze, 199. igralka lestvice WTA.