prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek slovenske nastope v Avstraliji odprla z zmago; Juvanova, Hercogova in Bedene v torek


bm


Za čudovit uvod v prvi dan glavnega turnirja na odprtem prvenstvu Avstralije je poskrbela Tamara Zidanšek, ki se je kot prva iz slovenske štiriperesne deteljice uvrstila v drugi krog. Tamara je izkoristila dobro formo in relativno ugoden žreb in v uri ter sedmih minutah brez težav premagala Korejko Na Lae Han, 177. igralko lestvice WTA. Slednja si je nastop v glavnem turnirju priborila na predkvalifikacijskem turnirju, na katerem so se igralke borile za posebno povabilo. Tamara je ob solidnem servisu, katerega je sicer izgubila trikrat, servis nasprotnici odvzela šestkrat. Dosegla je 15 winnerjev (11) in naredila 20 neprisiljenih napak (31). Na koncu je bila boljša za 20 točk (68-48).

V drugem krogu se bo Tamara pomerila s Sereno Williams, ki je v prvem krogu premagala Rusinjo Anastazijo Potapovo. Williamsova je po mnenju strokovnjakov prva favoritinja za osvojitev naslova.

Danes sta bila v Melbornu predvidena še dva slovenska nastopa. Za napredovanje v drugi krog se bi morali boriti Polona Hercog v srečanju s Rebbeco Peterson iz Švedske in Kaja Juvan, katero čaka obračun z 19-letno Ukrajinko Dario Yastremsko.

Zaradi dežja je organizator kar nekaj srečanj odpovedal, med njimi tudi obe tekmi naših igralk.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.