Aljaž Bedene izgubil v Adelaidu, Tamara Zidanšek v Hobartu; zmaga Andreje Klepač in poraz Katarine Srebotnik med dvojicami

Aljaž Bedene in Tamara Zidanšek, ki sta že uvrščena v glavni žreb odprtega prvenstva Avstralije sta za zadnji preizkušnji izbrala turnir ATP serije 250 v Adelaidu in turnir WTA serije International v Hobartu.

Aljaž, ki je na prejšnjem turnirju v Dohi pokazal odlične predstave je v prvem krogu turnirja v Adelaidu igral s kvalifikantom, 22-letnim Američanom Tommyem Paulom, 90. igralcem lestvice ATP. Paul je odličen igralec, ki je septembra osvojil dva močna turnirja serije challenger, zmagovito serijo pa je enajsto zaporedno zmago nadaljeval v Adelaidu. Aljaža je premagal s 6-4 6-4 v uri in dvanajstih minutah. Za Aljaža je bil danes usoden začetni udarec saj ga je izgubil trikrat, pri čemer je imel izkoristek drugega servisa zgolj 30 %.

Tamara je imela težek žreb v Hobartu, kjer se je v prvem krogu pomerila z 20-letno Kazahstanko Eleno Rybakino, 30. igralko lestvice WTA in prejšnji teden finalistko turnirja WTA v Shenzhenu. Rybakina je silovito začela in v prvem nizu z močnimi udarci povsem razorožila Tamaro ter niz dobila s 6:1. V drugem nizu je Zidanškova na igrišču pokazala drugačen obraz, bila vseskozi blizu nasprotnici, z brejkom celo povedla s 4:2, a na koncu vendarle morala Rybakini priznati premoč. Kazahstanka je osvojila zadnje štiri igre za končno zmago 6:1 6:4

Na turnirju WTA v Adelaidu sta Andreja Klepač in Lucie Hradecka v prvem krogu s 6-1 6-3 premagali Avstralki Alexandro Božović in Amber Marshall.

Na turnirju WTA v Hobartu sta Katarina Srebotnik in Monique Adamczak izgubili uvodno srečanje dvojic. S 4-6 6-0 10-5 sta ju premagali Alexa Guarachi iz Čila in Američanka Kaitlyn Christian.