Nina Potočnik sezono 2020 začela z osvojitvijo naslova na turnirju ITF v Antalyi

Sanjski začetek sezone je za Nino Potočnik, ki je kot prva Slovenka v letu 2020 stopila na zmagovalno stopničko na turnirjih serije ITF z nagradnim skladom 15.000 $.

Nina je v Antalyi po vrsti premagala Nemko Sziedat, Turkinjo Aksu, Kitajko Han in Američanko Scholl, naslajšo zmago pa je dosegla v finalu, ko je bila s 6-3 6-2 boljša od Rusinje Taisye Pachkaleve. 23-letna Ptujčanka se tako po letu 2017, ko je na zmagovalni stopnički stala dvakrat, še tretjič v karieri veseli zmage na turnirju ITF. Nina je trenutno kot šesta slovenska igralka uvrščena na 446. mesto lestvice WTA za Hercogovo, Zidanškovo, Juvanovo, Jakupovičevo in Kolarjevo.

Potem, ko je v sezoni 2019 odigrala samo 14 turnirjev z nagradnimi skladi 25K ali več, se je v novi sezoni odločila za začetek na turnirjih z najnižjim denarnim skladom, osvojen naslov pa ji bo zagotovo vlil potrebno mero samozavesti pred nadaljevanjem sezone.

Čestitamo!