prijava_e
Novica

Konec slovenskih članskih nastopov na OP Avstralije, v konkurenci med mladinkami ostaja Živa Falkner na turnirju dvojic


bm


Na OP Avstralije so se slovenske vrste povsem razredčile. Pri članicah je tako v drugi teden med mešanimi dvojicami vstopila samo Andreja Klepač, a tudi ona že v drugem krogu končala z nastopi. Z Reggerjem Vassellinom sta s 3-6 6-4 8-10 izgubila tekmo s Kitajko Letitio Chan in Hrvatom Ivanom Dodigom.

Zadnji teden je rezerviran za nastope mladincev in tako sta nastopili tudi že obe mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Slednja je tekmo prvega kroga zaradi krčev predala, Lovričeva pa je po zmagi v prvem krogu v drugem morala premoč priznati 2. nosilki, Američanki Robin Montgomery. Ta je bila v zanimivem in izenačenem obračunu boljša s 6-3 7-5. V obračunu je Lovričeva trikrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela enkrat.

V konkurenci dvojic sta bili naši igralki polovično uspešni. Lovričeva in Francozinja Belgraver sta z 2-6 6-4 9-11 izgubili s Filipinko Alexandro Eala in Indonezijko Prisko Nugroho, Falknerjeva in Mutavdžić pa sta s 3-6 6-2 10-7 premagali Nemko Evo Lys in Madžarko Amarisso Kiaro Toth.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.