prijava_e
Novica

Žiga Šeško in Ela Plošnik državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let


bm


V Mariboru se je končalo državno prvenstvo Lino v starostni kategoriji do 12 let.

Naslova državnih prvakov sta osvojila Žiga Šeško (AsLit), v finalu je s 6-3 6-3 premagal Luko Petrovića (Sl-Lj) in Ela Plošnik (Tr-Kr), ki je bila v finalu s 6-2 6-3 boljša od Beti Jazbec Butina (ŽtkMb).

Žiga Šeško je osvojil prvi naslov državnega prvaka, Petroviča pa premagal še četrtič na štirih dosedanjih medsebojnih obračunih. Luka Petrovič se mu je oddolžil v finalnem obračunu dvojic, kjer je z Maksimom Despotovićem (TK-CC) postal državni prvak. V finalu sta Šeška in Suljiča ugnala s 6-4 7-5.

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj med dvojicami osvojili Ela Plošnik in Ema Kapus (Cta). V finalu sta s 7-6(6) 3-6 10-6 premagali Taro Murshed (ŽtkMb) in Saro Mihelčič (Bo-Bi).

Ela Plošnik, ki precej časa priživi na treningih v Avstriji, kjer z njo dela nekdanja odlična avstrijka Barbara Shett je vzpon na vrh igralk v svoji starostni kategoriji začela sredi leta 2019, ko se je na državnem prvenstvu uvrstila v polfinale, nato pa je za vrstnice postala praktično nepremagljiva in je zanesljivo osvojila vse tri zadnje turnirje 1. ranga. V Mariboru je osvojila dvojni naslov državne prvakinje, v obeh konkurencah prvič v karieri.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.