Žiga Šeško in Ela Plošnik državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo Lino v starostni kategoriji do 12 let.

Naslova državnih prvakov sta osvojila Žiga Šeško (AsLit), v finalu je s 6-3 6-3 premagal Luko Petrovića (Sl-Lj) in Ela Plošnik (Tr-Kr), ki je bila v finalu s 6-2 6-3 boljša od Beti Jazbec Butina (ŽtkMb).

Žiga Šeško je osvojil prvi naslov državnega prvaka, Petroviča pa premagal še četrtič na štirih dosedanjih medsebojnih obračunih. Luka Petrovič se mu je oddolžil v finalnem obračunu dvojic, kjer je z Maksimom Despotovićem (TK-CC) postal državni prvak. V finalu sta Šeška in Suljiča ugnala s 6-4 7-5.

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj med dvojicami osvojili Ela Plošnik in Ema Kapus (Cta). V finalu sta s 7-6(6) 3-6 10-6 premagali Taro Murshed (ŽtkMb) in Saro Mihelčič (Bo-Bi).

Ela Plošnik, ki precej časa priživi na treningih v Avstriji, kjer z njo dela nekdanja odlična avstrijka Barbara Shett je vzpon na vrh igralk v svoji starostni kategoriji začela sredi leta 2019, ko se je na državnem prvenstvu uvrstila v polfinale, nato pa je za vrstnice postala praktično nepremagljiva in je zanesljivo osvojila vse tri zadnje turnirje 1. ranga. V Mariboru je osvojila dvojni naslov državne prvakinje, v obeh konkurencah prvič v karieri.