prijava_e
Novica

Slab slovenski dan za ženske dvojice na OP Avstralije, Andreja Klepač napredovala med mešanimi dvojicami


bm


Na OP Avstralije današnji dan slovenskim igralkam ni prinesel veselja. Izpadle so vse štiri, ki so nastopile v konkurenci ženskih dvojic.

Prvi nosilki Hu Wei Hsieh in Barbora Strycova sta s 6-3 7-5 premagali Tamaro Zidanšek in Čehinjo Marie Bouzkovo, Japonki Makoto Ninomiya in Nao Hibino sta s 6-4 6-0 izločili Andrejo Klepač in Lucie Hradecko, drugi nosilki Kristina Mladenović in Timea Babos pa sta s 7-5 6-3 premagali Dalilo Jakupović in Romunko Laruco Olaru. Poslovila se je tudi Katarina Srebotnik, ki je igrala v paru z Monique Adamczak. S 6-2 6-4 sta ju ugnali Španki Georgina Garcia Perez in Sara Sorribed Tormo.

Bolje je začela Klepačeva nastope v konkurenci mešanih dvojic. S Francozom Edouardom Rogerjem Vasselinom sta v prvem krogu s 6-2 in 6-3 premagala Belgijko Kirsten Flipkens in Avstrijca Jürgena Melzerja. V drugem krogu se bosta pomerila s Hrvatom Ivanom Dodigom in Latisho Chan iz Tajvana.

Na mladinskem turnirju pa je v prvem krogu končala nastope Živa Falkner. Proti Južnokorejki Dayeon Back je dobila prvi niz po podaljšani igri s 7:6 (5), nato pa je po izgubljenem drugem z 2:6 in pri zaostanku v tretjem z 1:4 dvoboj zaradi krčev predala. Bolečino je začutila že ob koncu prvega niza, nato pa je bilo samo še slabše in kljub želji tekme ni mogla dokončati.

Med mladinkami bo nastopila še Pia Lovrič, ki bo igrala z Avstralko Natasho Russel. Tej je organizator namenil posebno povabilo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.