prijava_e
Novica

Blaž Kavčič nastope v Noumei končal v četrtfinalu


bm


Blaž Kavčič je na ATP challengerju (81K) v Noumei po treh zmagah v četrtfinalu klonil v obračunu z 21-letnim Američanom Jeffreyem Johnom Wolfom, 185. igralcem lestvice ATP. Wolf je Blaža tako premagal še na drugem turnirju zapored, prvič je bil boljši novembra v polfinalu challengerja v amriškem Champaignu, kjer je nato v nadaljevanju tudi osvojil turnir.

Wolf je bil izvrsten pri začetnem udarcu saj je Blažu ob zmagi s 6-3 6-4 zabil 14 asov, dvakrat pa mu je iz petih poskusov tudi odvzel servis. Blaž si je priigral šest priložnosti za break, a ni uspel nobene izkoristiti. Wolf je bil po uri in pol igre v osvojenih točkah boljši s 76-61 in je zmagal še na deveti tekmi zapored. Blaž je osvojil 17 ATP točk in 2190 $ denarne nagrade.

Nastopil je tudi v konkurenci dvojic, kjer sta združila moči z Egipčanom Mohamedom Safwatom, a sta že v prvem krogu naletela na druga nosilca, Šveda Andrea Goranssona in Nizozemca Sema Verbeeka, in izgubila s 4-6 4-6.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.