prijava_e
Novica

Blaž Kavčič nastope v Noumei končal v četrtfinalu


bm


Blaž Kavčič je na ATP challengerju (81K) v Noumei po treh zmagah v četrtfinalu klonil v obračunu z 21-letnim Američanom Jeffreyem Johnom Wolfom, 185. igralcem lestvice ATP. Wolf je Blaža tako premagal še na drugem turnirju zapored, prvič je bil boljši novembra v polfinalu challengerja v amriškem Champaignu, kjer je nato v nadaljevanju tudi osvojil turnir.

Wolf je bil izvrsten pri začetnem udarcu saj je Blažu ob zmagi s 6-3 6-4 zabil 14 asov, dvakrat pa mu je iz petih poskusov tudi odvzel servis. Blaž si je priigral šest priložnosti za break, a ni uspel nobene izkoristiti. Wolf je bil po uri in pol igre v osvojenih točkah boljši s 76-61 in je zmagal še na deveti tekmi zapored. Blaž je osvojil 17 ATP točk in 2190 $ denarne nagrade.

Nastopil je tudi v konkurenci dvojic, kjer sta združila moči z Egipčanom Mohamedom Safwatom, a sta že v prvem krogu naletela na druga nosilca, Šveda Andrea Goranssona in Nizozemca Sema Verbeeka, in izgubila s 4-6 4-6.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.