prijava_e
Novica

Polona Hercog izgubila s prvo, Tamara Zidanšek z deveto nosilko OP Avstralije


bm


Polona Hercog je letošnje nastope na OP Avstralije v Melbournu končala v drugem krogu. Tu jo je s 6-1 6-4 premagala prva nosilka turnirja in prva igralka sveta, domačinka Ashley Barty. Srečanje je trajalo uro in šest minut. Po hitro izgubljenem uvodnem nizu z 1-6 v katerem je na svoj servis Hercogova osvojila vsega 10 točk, ob štirih doseženih winnerjih pa naredila še 15 neizsiljenih napak, je bilo nadaljevanje precej boljše.

Hercogova je igrala dobro, bila učinkovitejša pri izkoristku začetnega udarca, ob 15 neizsiljenih napak je zabila 8 winnerjev. Bartyeva je izkoristila edino break priložnost, ki si jo je priigrala v nizu in v deveti igri odvzela servis Hercogovi. Ta je že v naslednji igri imela dve vezani re-brejk priložnosti, a je Avstralka izvrstno odservirala, dobila naslednje štiri zaporedne točke in s tem niz in srečanje. Hercogova si je na tekmi priigrala šest brejk priložnosti, vse v drugem nizu, a ni uspela nobene spremeniti v svojo korist.

”Glavna razlika med prvim in drugim nizom je bila ta, da sem v drugem našla ritem igre, ritem njene hitrosti in igrišča,” je povedala Hercogova in dodala:" Najtežja stvar je bila ponovno igrati tekme, saj sem bila brez njih kar tri mesece. Pred turnirjem sploh ni bilo jasno ali bom lahko nastopila. Še vedno namreč rešujem težave s spodnji delom hrbta. Najbolj se je ta poškodba poznala pri ritmu tekem in fizični pripravi. Zato je potem malce težje v bolj pomembnih tekmah narediti korak naprej.” Zdaj jo čakata turnirja v Dubaju in Dohi.

Nekaj točk njunega obračuna si oglejte tukaj.

V drugem krogu se je poslovila še zadnja Slovenka v posamični konkurenci Tamara Zidanšek. S 6-2 in 6-3 jo je po uri in osemnajstih minutah igre premagala deveta nosilka Serena Williams. Ta je ob dobrem serviranju iz igre dosegla 25 winnerjev (Zidanškova 11), a naredila tudi 28 (13) neizsiljenih napak. Priigrala si je štrinajst priložnosti za brejk, izkoristila pa štiri, v vsakem nizu po dve. Zidanškova je imela v srečanju štiri priložnosti za brejk, a ni uspela izkoristiti nobene. Dobro je zaigrala v drugem nizu, ko je imela pri izidu 3-2 dve brejk priložnosti za vodstvo s 4-2, a se je Serena vsakokrat izvlekla. Ta je ob koncu tekme pohvalila Zidanškovo kot dostojno nasprotnico, ki ji zmage ni kar podarila, temveč se je morala zanjo potruditi.

Nekaj utrinkov iz tekme najdete tukaj
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.