Blaž Kavčič še drugič zmagal v Noumei; Andreja Klepač uspešna v Bendigu, Katarina Srebotnik izgubila v Aucklandu, Dalila Jakupović v Shenzhenu

Blaž Kavčič je bil na ATP challengerju v Noumei še drugič uspešen. V drugem krogu je v uri in pol s 6-4 6-2 premagal Britanca Jaya Clarka in se uvrstil v osmino finala. Blaž je zanesljivo serviral, ob izkoristku prvega servisa 75 % je dosegel dva asa in samo enkrat izgubil začetni udarec. Nasprotniku ga je odvzel štirikrat, prepričljivo zmago pa kaže tudi razmerje osvojenih točk, ki je šlo z 71-53 v korist Kavčiča.

V naslednjem krogu bo igral s 5. nosilcem, Italijanom Thomasom Fabbianom, 114. igralcem lestvice ATP.

Na turnirjih WTA v Bendigu in Aucklandu sta v konkurenci dvojic naši igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač nastope začeli s polovičnim izkupičkom.

Andreja Klepač, ki nadaljuje sodelovanje z Lucie Hradecko je bila na močnem turnirju v Bendigu (selitev iz Brisbana) uspešna. V prvem krogu sta s 6-2 6-2 premagali Latvijko Anastasijo Sevastovo in Američanko Sloane Stephens.

S porazom je sezono 2020 začela Katarina Srebotnik, ki je nastopila v paru z Avstralko Monique Adamczak. Njuni nasprotnici sta bili Belgijki Kirsten Flipkens in Alison Van Uytvanck, ki sta srečanje dobili z izidom 7-6(5) 4-6 10-6.

V Shenzenu je v drugem krogu turnirja dvojic nastopila Dalila Jakupović. Z Romunko Olaru sta izgubili srečanje s Kitajkama Ying-Ying Duan in Saisai Zheng. Nasprotnici sta slavili s 6-2 6-7(5).