prijava_e
Novica

Blaž Kavčič četrtfinalist v Noumei


bm


Blaž Kavčič je na ATP challengerju (81K) v Noumei dosegel še tretjo zmago in se uvrstil v četrtfinale. V osmini finala je bil s 6-4 7-6(3) boljši od Italijana Thomasa Fabbiana, petega nosilca turnirja in trenutno 111. igralca lestvice ATP. Blaž je izkoristil obe priložnosti za brejk, ki si ju je priigral, po eno v vsakem nizu, medtem, ko je bil Fabbiano uspešen samo enkrat iz osmih poskusov. Ob zelo solidnem serviranju je Blaž dosegel sedem asov, skupni izkoristek servisa pa je imel 65%. Ob koncu je bil po dveh urah in štirih minutah igre boljši za 10 točk (80-70).

Blaž, ki je sezono 2019 končal novembra s polfinalom na challengerju v Champaignu ima tako priložnost, da se še drugič zapored uvrsti v polfinale. Na poti mu bo, tako kot na zadnjem turnirju, stal 21-letni Američan Jeffrey John Wolf, 185. igralec lestvice ATP. Wolf je Blaža premagal v polfinalu Champaigna, kjer je nato v nadaljevanju tudi osvojil turnir.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.