prijava_e
Novica

Kvalifikacije za zimska evropska ekipna prvenstva 2020 (Winter cups); dečki začeli z zmago nad Hrvaško, deklice s porazom z Belgijo


bm


Prva polovica februarja je rezervirana za reprezentančne nastope mladinskih selekcij, ki se v starostnih kategorijah do 12, 14 in 16 let udeležujejo kvalifikacij za nastop na evropskih ekipnih prvenstvih.

Danes začenjajo z nastopi najmlajši, dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Dečki tekmujejo v avstrijskem Neudorflu, kjer so v skupini z ekipami Armenije, Avstrije, Hrvaške, Cipra, Romunije, Švice in Turčije. V ekipi Slovenije so Žiga Šeško, Luka Petrovič in Svit Suljić, ekipo pa je v Neudorfl odpeljal Marko Por.

Naša ekipa se je v prvem krogu merila z ekipo Hrvaške. Naši dečki so bili prepričljivo boljši in južnim sosedom niso prepustili niti niza. Slavili so s 3-0 in se bodo za napredovanje v finale, ki že prinese potovanje na zaključni turnir pomerili z ekipo Švice. Ta je s 3-0 premagala Ciper.

Podrobnejše rezultate srečanja najdete TUKAJ .

Deklice so v postavi Ela Plošnik, Beti Jazbec Butina in Alja Senica pod vostvom Marka Potiska odpotovale v češki Rakovnik. Na turnirju nastopajo še ekipe Nizozemske, Belgije, Češke, Avstrije, Hrvaške in Romunije.

Naše deklice so prvo tekmo igrale z vrstnicami iz Belgije. Slednje so bile za naše deklice premočne in so slavile s 3-0. En niz jim je odščipnila Beti Butina Jazbec. Naše deklice čaka zdaj še tekma za peto mesto, ko bodo njihove nasprotnice zmagovalke tekme med Avstrijkami in Hrvaticami.

Vse rezultate srečanja najdete TUKAJ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.