prijava_e
Novica

Na turnirju ITF v Širokem Brijegu Nika Strašek in Annika Planinšek polfinalistki, v avstralskem Traralgonu bosta nastopili Pia Lovrič in Živa Falkner


bm


Izvrstno igrajo na turnirju ITF v Širokem Brijegu mariborski igralci in igralke. Pri dekletih sta se v polfinale posamične konkurence uvrstili Nika Strašek in Annika Planinšek. Slednja je v četrtfinalu s 6-3 6-3 izločila Petjo Drame, Straškova je bila s 6-2 6-2 boljša od Sofiie Vdovychenko. V polfinalu bo Planinškova igrala s 4. nosilko, domačinko Amilo Jusufbegović, Straškovo čaka obračun s 1. nosilko, Hrvatico Saro Svetac.

Pri fantih se je v četrtfinalu poslovil zadnji slovenski predstavnik Sebastian Dominko. S 6-4 6-2 ga je izločil Britanec Mattias Southcombe.

Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik v BiH znova dokazujeta da sta izvrstna igralca dvojic in med med vrstniki med najboljšimi pari v Evropi. Uvrstila sta se v finale, kjer se bosta pomerila z Britancema Mattiasom Southcombom in Luco Mcmanusom.

Tudi pri dekletih imamo v finalu Slovenki. Annika Planinšek in Nika Strašek sta v polfinalu izločili Petjo Drame in Saro Svetec, za naslov pa se bosta borili s domačinko Eno Baltič in Hrvatico Kornelio Huncak.

Na turnirju ITF v Oberpullendorfu bo v četrtfinalu Blaž Vidovič nastopil v petek, sta se pa z Žigo Kovačičem že uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF v Beogradu je v četrtfinalu nastopila Alja Belinger. Igrala je z Italijanko Camillo Gennaro in po izgubljenem prvem nizu z 2-6 je tekmo predala.

V avstralskem Traralgonu bosta na turnirju ITF 1. ranga nastopili naši najboljši mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Lovričeva je trenutno 44. mladinka sveta in bo v prvem krogu igrala z Francozinjo Julie Belgraver (52). Falknerjeva je na lestvici ITF na 57. mestu, v prvem krogu bo njena nasprotnica Kitajka Jiaqi Wang (97), ki je bila uspešna v kvalifikacijah.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.