prijava_e
Novica

Živa Falkner izgubila finale med mladinskimi dvojicami na OP Avstralije, a vseeno dosegla uspeh kariere


bm


Uspeh kariere je na OP Avstralije v Melbournu dosegla naša zadnja predstavnica, ki je še ostala v konkurenci, Živa Falkner. Med dvojicami se je namreč s soigralko, Britanko balkanskih korenin Matildo Mutavdžić uvrstila v zasluženo prigaran finale.

Po dveh tesnih zmagah v uvodnih krogih turnirja, obe srečanji sta dobili v match tie brejku, je v tretje steklo bolj gladko in Falknerjeva ter Mutadvdžićeva sta četrtfinalni obračun z Izraelko Shavit Kimchi in Romunko Fatima Keita dobili s 6-3 6-1.

Polfinale pa je bil ponovno razburljiv in se je končal v odločilnem tretjem nizu - meč tie brejku. Njuni nasprotnici sta bili Američanki Savannah Broadus in Elizabeth Coleman. Tudi Američanki sta bili tako kot Falknerjeva in Mutavdžićeva nepostavljeni igralki, do polfinala pa sta prišli z eno zmago v treh nizih ter dvema v dveh. Polfinalni obračun sta Živa in Matilda začeli odlično, nasprotnicama trikrat odvzeli začetni udarec, sami sta ga izgubili dvakrat, a bili v osvojenih točkah prepričljivo boljši s 35-22 in niz osvojili s 6-4. V drugem nizu se je slika obrnila. Nasprotnici sta povedli s 5-1, a sta se se Falknerjeva in Mutadvdžićeva pobrali, prišli na 4-5, nato pa vendarle izgubili odločilno deseto igro in niz s 4-6. Razlika je bila tokrat samo 5 točk v korist nasprotnic.

Še tretjič na turnirju sta tako morali v odločilno podajšano tretjo igro, ki je vedno loterija, a prav dober zaključek drugega niza jima je vlil dovoljšnjo mero samozavesti, da sta odločilni tie brejk odigrali zbrano, bili ves čas v rahli prednosti in srečanje zaključili z odločilnim forhand winnerjem za 10-8.

V finalu sta se pomerili s 4. nosilkama Filipinko Alexandro Eala in Indonezijko Prisko Madelyn Nugroho, ki sta za uvrstitev v finale z 1-6 7-5 10-8 izločili prvo postavljeni Latvijko Kamillo Bartone in Čehinjo Lindo Fruhvirtovo.

Finalni obračun sta dokaj gladko s 6-1 6-2 dobili Eala in Nugroho, Falknerjeva pa se iz Avstralije vrača z izjemno izkušnjo in rezultatom, ki ji bo dal dodatno energijo za trdo delo, ki jo sicer krasi že od nekdaj.


Po finalnem dvoboju se nam je oglasila iz Melbourna.“Danes je bil zame poseben dan.To je bil moj prvi nastop na turnirjih za GS in že takoj se mi je uspelo uvrstiti v finale v konkurenci dvojic. Cel turnir je bil nekakšen “vauefekt”. Uživala sem od prvega dne naprej. No,malce sem bila razočarana po porazu v prvem kolu med posameznicami. Dvoboj sem morala zaradi krčev,ki so bili posledica hude vročine, predati.Telo ni zdržalo takšne vročine. Nato pa sem se osredotočila na igro dvojic in na koncu je vse res dobro izpadlo.”O današnji finalni tekmi pa je povedala: ”Tekmici sta bili boljši.Res sta igrali dobro. Čeprav sva z Matildo Mutavdžić dali vse od sebe. Sta izkušenejši, saj sta že prej nastopali na turnirjih za GS. Kot že rečeno je bil to zame prvi nastop, za Matildo pa drugi. Čutilo se je,da sva bili kar malce preveč vznemirjeni. Tudi danes je bilo zelo vroče,tako,da smo na igrišče namesto ob 15.uri stopile šele ob 18.30.A to me ni motilo, danes sem se počutila kotprofesionalna igralka. Kosilo smo imeli v skupnih prostorih z najboljšimi.Na vratih omarice v garderobi je bilo zapisano moje ime, poleg pa so bile omarice z imeni kot so DinaraSafina in Jelena Dokić. Na treningu sem spremljala Dominica Thiema in Rafaela Nadala, tako, da sem res uživala v teh dneh v Melbournu.”

Čestitamo !
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.