prijava_e
Novica

Kaja Juvan v drugi krog kvalifikacij OP Avstralije, konec za Blaža Kavčiča; znani nasprotniki naših v glavnem žrebu


bm


Kaja Juvan je izvrstno začela nastope v kvalifikacijah na odprtem prvenstvu Avstralije in v prvem krogu s 6-1 6-0 odpravila Gruzijko Ekaterine Gorgodze. Kaja je odlično servirala, imela izkoristek prvega servisa 81 %, servisa pa ni izgubila. Nasprotnici ga je odvzela petkrat. Dosegla je 26 winnerjev in naredila 12 neprisiljenih napak. V drugem krogu jo čaka obračun s 25-letno domačinko Storm Sanders, 347. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Danes je v drugem krogu nastopil tudi Blaž Kavčič, ki je igral z Nemcem Petrom Gojowczykom, 119. igralcem lestvice ATP. Izenačeno srečanje je trajalo dve uri in štiri minute, s 3-6 6-3 6-4 je slavil 30-letni Nemec. Ta je na srečanju dosegel tri brejke iz petih poskusov, Kavčič dva iz sedmih priložnosti. Končno razmerje osvojenih točk je bilo +6 (92-86) v korist Gojowczyka. Kavčič je dosegel 23 (33) winnerjev in naredil 28 (36) neprisiljenih napak. Oba igralca sta dosegla po osem asov.

V Avstraliji so opravili žreb glavnega turnirja. Naši predstavniki Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene so lahko z žrebom zadovoljni. Nihče v prvem krogu ne igra z nosilcem oz. nosilko. Aljaž Bedene bo v prvem krogu igral z domačinom Jamesom Duckworthom, 96. igralcem lestvice ATP. To bo njun četrti medsebojni obračun, prvi trije pa imajo že kar dolgo brado, saj so se odvijali v letih 2012 in 2013. Dva je dobil Avstralec, enega Bedene. Na svojem prvem letošnjem turnirju v Adelaidu je Avstralec izgubil v drugem krogu, Aljaž je bil v Dohi četrtfinalist, v Adelaidu pa je izgubil v prvem krogu.

Nasprotnica Polone Hercog bo Švedinja Rebecca Peterson, 44. igralka lestvice WTA, ki prihaja na turnir z dvema letošnjima porazoma. V Aucklandu jo je v prvem krogu izločila Tamara Zidanšek. Hercogova letos še ni nastopala. Njun edini dosedanji obračun je lani na pesku v Maroku dobila Švedinja.

Tamara Zidanšek se bo v prvem krogu merila s povabljenko, 27-letno Korejko Na Lae Han, 177. igralko lestvice WTA. Njun edini dosedanji obračun leta 2017 je dobila Zidanškova, ki je na začetku sezone v dobri formi. Hanova je letos nastopila enkrat in sicer je v Adelaidu izgubila uvodno srečanje. Sicer pa si je nastop na OP Avstralije priigrala na decemberskem predkvalifikacijskem turnirju na katerem so se igralke borile za posebno povabilo. Tam je zmagala štirikrat.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.