prijava_e
Novica

Aljaž Bedene štiri ure za preboj v drugi krog


bm


Izjemen boj je na OP Avstralije za uvrstitev v drugi krog bil Aljaž Bedene. Osem minut manj kot štiri ure je potreboval, da je strl odpor odličnega domačina Jamesa Duckwortha, ki je na lestvici ATP sicer uvrščen 42 mest za Aljažem. Aljaž je še enkrat več izjemno odserviral in v srečanju ni niti enkrat izgubil začetnega udarca. Dosegel je 28 asov in naredil štiri dvojne napake, nasprotnik je ob 21 asih naredil kar 15 dvojnih napak, servis pa je izgubil štirikrat.

Tudi v ostalih elementih igre je bil Aljaž boljši, zmago pa mu je prinesla deveta igra petega niza v kateri je Duckworthu odvzel servis, naslednjega pa tako kot večino ostalih zanesljivo dobil. Aljaž je dosegel kar 72 winnerjev (Duskworth 51), naredil pa je 47 (71) neprisiljenih napak. Na koncu je bil prepričljivo boljši tudi v osvojenih točkah (190-158). Za Duckwortha, ki je dobro končal lansko sezono saj je v oktobru in novembru osvojil dva Challengerja je bil to šele tretji poraz na zadnjih štirinajstih srečanjih. Aljaž pa tako kot na prvih turnirjih sezone potrjuje izvrstno formo, ki bi jo veljalo izkoristiti tudi v naslednjem krogu, ko mu bo nasproti stal na lestvici ATP 200 mest nižje uvrščen Latvijec Ernests Gulbis. Ta se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa, morda tudi nekoliko presenetljivo, v štirih nizih izločil mladega Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

“Zelo sem zadovoljen z zmago. To je moja prva v Melbournu. Sicer bi lahko zmagal hitreje, ampak je tekmec zelo dobro serviral. V drugem in tretjem nizu mi tako ni uspelo odvzeti servisa. Sem pa ves čas čutil, da sem boljši tekmec. In to sem nato v 4. in 5. nizu tudi dokazal. Lepo je bilo videti, da je prišlo veliko slovenskih navijačev, med njimi tudi moj pokrovitelj, Žiher hiše z ekipo,” je iz Melbourna sporočil Aljaž.

Nastopil je tudi med moškimi dvojicami, a se tam poslovil že po uvodnem krogu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.