prijava_e
Novica

Kaja Juvan izgubila uvodno srečanje nove sezone


bm


Naši najboljši teniški igralci in igralke so se preslili v Katar, na Kitajsko, v Avstralijo in na Novo Zelandijo, kjer začenjajo novo teniško sezono.

Na Kitajskem sta Kaja Juvan in Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek je v Aucklandu na Novi Zelandiji, Polona Hercog je bila prijavljena v Brisbanu, vendar je v žrebni listi ni.

Aljaž Bedene bo začel v Dohi, Blaž Kavčič v Noumei, Blaž Rola pa v Bendigu.

Slovenske nastope v novi sezoni je odprla Kaja Juvan, ki sezono 2020 začenja iz 128. mesta. Nastopila je v kvalifikacijah turnirja v Shenzhenu z nagradnim skladom 651.000 $. V prvem krogu je igrala s 3. nosilko, 26-letno Madžarko Timeo Babos, 89. igralko sveta in v tesnem obračunu izgubila s 5-7 4-6. Srečanje je trajalo uro in pol. Obe igralki sta ob dobrem izkoristku začetnega udarca dosegli po sedem asov, uspešnejša pa je bila Baboseva, ki je Kaji začetni udarec odvzela štirikrat, sama ga je izgubila dvakrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (70-62). To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Turnirji so v začetku sezone izjemno močno zasedeni, tako da Dalila Jakupović, ki je uvrščena na 184. mesto ni bila sprejeta v turnir posameznic.

Tamara Zidanšek, ki sezono začenja iz 65. mesta bo prvo tekmo nove sezone v Aucklandu, na turnirju z nagradnim skladom 251.000 $, igrala s šesto nosilko Švedinjo Rebecco Peterson, 44. igralko sveta.

Aljaž Bedene je v Dohi na turnirju z nagradnim skladom 1.325.000 $. Aljaž sezono začenja iz 58. mesta, v prvem krogu pa mu je žreb namenil kvalifikanta.

Blaž Kavčič in Blaž Rola začenjata na challengerjih. Rola na lestvici ATP zaseda 145. mesto, za prvi turnir sezone pa je izbral challenger v Canberri z nagradnim skladom 162.000 $. V prvem krogu bo igral z Belorusom Ilyo Ivashko. Kavčič je na 345. mestu in bo prvi turnir sezone odigral v Noumei na Novi Kaledoniji.V prvem krogu bo igral s Francozom Elliotom Benchetritom.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.