prijava_e
Novica

Na OP Avstralije naši kvalifikantje dobili nasprotnike


bm


Na OP Avstralije se začenjajo kvalifikacije v katerih bomo imeli štiri predstavnike. Pri moških sta to Blaž Rola in Blaž Kavčič, pri dekletih Kaja Juvan in Dalila Jakupović.

Rola je 31. nosilec kvalifikacijskega turnirja in se bo v prvem krogu pomeril s 34-letnim Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym, 153. igralcem lestvice ATP. Kavčič ni med nosilci, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo 21-letni Britanec Jay Clarke, 154. igralec lestvice ATP. Letos sta se že pomerila na turnirju v Noumei, kjer je zanesljivo slavil Kavčič.

Pri dekletih ima Kaja Juvan status 18. nosilke in bo v prvem krogu igrala z 28-letno Gruzijko Ekaterine Gorgodze, 199. igralko lestvice WTA. Gorgodze je konec lanskega leta in v začetku tega leta nastopila na dveh turnirjih ITF (25K) in se uvrstila v četrtfinale oz. polfinale. Dalila Jakupović nima statusa nosilke in bo v prvem krogu igrala z 11. postavljeno Švicarko Stefanie Voegele, 117. igralko lestvice WTA.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.