prijava_e
Novica

Drugi krog turnirja v Aucklandu in Bendigu prinesel poraza Tamare Zidanšek in Blaža Role, Anže Arh v glavni turnir v Antalyi


bm


Po izjemno uspešnih uvodnih nastopih v začetku sezone 2020 je drugi krog turnirjev prinesel poraza Tamari Zidanšek in Blažu Roli.

Tamara Zidanšek, ki je v prvem krogu turnirja WTA v Auckladndu izločila šesto nosilko, Švedinjo Rebeco Peterson, je v drugem krogu klonila proti Američanki Jessici Pegula, ki je na lestvici WTA uvrščena 18 mest za našo igralko. 25-letna Američanka je izvrstno servirala in imela izkoristek prvega servisa kar 89 %,ko je k temu dodala še 59 % izkoristek drugega servisaje bilo jasno, da bo imela Tamara težave. Naša igralka si v srečanju ni priigrala niti ene brejk priložnosti, ob 36 % izkoristku drugega servisa pa je štirikrat izgubila začetni udarec za poraz z 2-6 3-6. Pegula je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 61-38.

Blaž Rola je na močnem challengerju v Bendigu v drugem krogu s 4-6 6-3 0-6 izgubil s 25-letnim Nemcem Dominikom Koepferjem, ki je s 95. mestom član elitne stoterice teniških igralcev. Izenačena prvi in drugi niz sta se končala s po enim brejkom na vsaki strani in skoraj enakim številom osvojenih točk obeh igralcev. V tretjem nizu pa je popolnoma odpovedal Blažev servis. Na svoj začetni udarec je osvojil samo šest točk, skupaj v nizu 12 točk in niz je izgubil brez osvojene igre, pri čemer je svoj začetni udarec izgubil trikrat. Srečanje je trajalo uro in pol.

Odlično je sezono začel Anže Arh na turnirju ITF (15K) v Antalyi. V kvalifikacijah je trikrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-4 6-3 premagal 5. nosilca, Rusa Zahkarja Trapeznikova. Žal v prvem krogu glavnega turnirja ni bil uspešen. S 7-6(1) 6-3 ga je premagal Turk Mert Alkaya.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.