prijava_e
Novica

Aljaž Bedne še četrtič moral priznati premoč Stanu Wawrinki, Andreja Klepač izpadla v Avstraliji


bm


Aljaž Bedene, z 58. mestom vodilni slovenski igralec na lestvici ATP je sezono 2020 začel izvrstno in se na turnirju ATP serije 250, ki ima nagradni sklad 1.465.000 $, uvrstil v četrtfinale. Potem, ko je v uvodnem nastopu premagal mladega Šveda Mikaela Ymerja je bil v drugem krogu boljši še od Kazahstanca Alexandra Bublika.

V četrtfinalu je bil Aljažev nasprotnik 34-letni švicarski as Stan Wawrinka, 15. igralec lestvice ATP in prvi nosilec turnirja v Dohi.

Aljaž, ki je na začetku sezone v odlični formi se je doslej z Wawrinko pomeril štirikrat. Leta 2013 je prvi obračun dobil, na naslednjih treh pa je bil uspešnejši Wawrinka. Nazadnje sta igrala leta 2018 v St. Petersburgu, ko je Švicar slavil s 7-5 7-6(5).

Današnji četrtfinalni obračun se je končal po uri in triindvajsetih minutah, odločila pa sta dva izgubljena servisa Bedeneta, po en v vsakem nizu. Oba igralca sta imela izvrsten izkoristek zadetih prvih servisov, saj je Wawrinka izgubil le dve, Aljaž pa tri točke. Bedene je dosegel sedem, Wawrinka pet asov, ni pa uspel izkoristiti dveh brejk žogic, ki si ju je priigral v srečanju. Wawrinka je od štirih izkoristil dve. Na koncu je bil Švicar boljši za 13 točk (60-47), Aljažu pa je zadal četri zaporedni poraz na skupno petih odigranih tekmah.

Za Aljažem je vsekakor odličen turnir in dobra napoved pred OP Avstralije, ki se 20. januarja začne v Melbournu. Aljažu je uvrstitev v četrtfinale prinesla 40.425 $ denarne nagrade in 45 ATP točk.

Andreja Klepač je sezono v paru s Čehinjo Lucie Hradecko začela v Brisbanu (Bnedigu) in po uvodni zmagi izpadla v drugem krogu. Na turnirju z nagradnim skladom 1,4 milijona dolarjev sta slovensko-češko kombinacijo s 7-5 6-4 izločili prvi nosilki, Tajvanka Su-Wei Hsieh in Čehinja Barbora Strycova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.