Bor Artnak in Ana Lanišek zimska državna prvaka do 16 let

V Medvodah se je končalo državno prvenstvo Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil prvi nosilec Bor Artnak (AsLit), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal drugega nosilca Matica Križnika (TK-CC).

Na prvenstvu nista nastopila drugi igralec lestvice TS Maj Premzl in tretjeuvrščeni Aljaž Kirbiš. Bor Artnak, ki je eden naših najboljših in najperspektivnejšim mladih igralcev se je veselil šele prvega naslova državnega prvaka v karieri, čeprav je bil v mlajših kategorijah vedno v vrhu, a nikoli povsem na vrhu. Tako je bil na lanskem zimskem državnem prvenstvu finalist, na poletnem pa je izgubil v polfinalu. V kategorijah do 12 in 14 let ni osvojil naslova državnega prvaka, je pa bil zmagovalec mastersov v obeh kategorijah, kot tudi lanskega do 16 let. Artnak uspešno nastopa tudi že na mednarodnih turnirjih in ga trenutno na lestvici ITF najdemo na 1507. mestu. Na turnirjih Tennis Europe je v kategoriji do 14 let osvojil 6 turnirjev, v kategoriji do 16 let pa je odigral samo tri turnirje in je še brez naslova.

Državna prvaka v konkurenci dvojic sta Bor Artnak in Lun Obrul (ŽtkMb). V finalu sta s 6-2 6-3 premagala Matica Križnika in Davida Černeta (Tabre).

Pri dekletih je v odsotnosti Petje Drame in Brine Šulin naslov državne prvakinje osvojila Ana Lanišek (Radom). V finalu je v klubskem obračunu s 6-4 6-3 premagala Mašo Viriant.

Ana Lanišek, lani ob koncu sezone vodilna igralka lestvice TS do 14 let, na lestvici TS do 16 let zaseda šesto mesto. To je njen tretji naslov državne prvakinje, naslova pa je osvojila tudi v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Na lestvici TE do 16 let kot druga Slovenka za Petjo Drame, ki je na 42. mestu, zaseda 357. mesto. Sezono 2019 in igranje v kategoriji do 14 let je s 175. mestom končala kot najvišje uvrščena Slovenka na evropski teniški lestvici TE. Na mednarodnih turnirjih TE se lahko pojavi z dvema naslovoma, oba je osvojila v kategoriji do 14 let.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih državni prvakinji Maša Viriant in Ana Lanišek, ki sta finalni obračun dobili brez boja. Lana Egart in Tajda Zalokar sta jima srečanje predali.