prijava_e
Novica

Maj Premzl izgubil v finalu turnirja ITF v Širokem Brijegu


bm


Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu smo tudi pretekli teden spremljali izrstne nastope slovenskih igralcev in igralk. Z uvrstitvijo v finale je navdušil nepostavljeni Maj Premzl, ki je v polfinalu v slovenskem obračunu s 6-4 6-4 premagal klubskega kolega Sebastiana Dominka. V finalu se je 15-letni Mariborčan pomeril s 3. nosilcem, dve leti starejšim Hrvatom Ivanom Karlom Banom in po izenmečenem boju izgubil s 3-6 6-7.

Brez zmage sta ta teden v konkurenci dvojic ostala Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Po dobljenem prvem nizu s 7-5 in pri izidu 2-2 se je v finalu Dominko poškodoval in tekmo sta morala predati.

Še drugi teden zapored se je v polfinale turnirja deklet uvrstila Annika Planinšek. Tu jo je v izjemno izenečenem in dramatičnem obračunu s 6-2 6-7(8) 7-6(3) premagala druga nosilka Sara Svetac iz Hrvaške.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.