Tudi drugi turnir v Širokem Brijegu naši igralci in igralke dobro začeli, v Nairobiju uspešen Bor Artnak

V Širokem Brijegu še naprej ostajajo slovenski mladinci in mladinke, ki bodo ta teden nastopili na drugem turnirju ITF in poskušali ponoviti ali celo izboljšati dosežke prejšnjega tedna.

Z zmagami so nastope začeli Nika Strašek, Annika Planinšek, Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik, Maj Premzl, Aljaž Kirbiš in Aljaž Jeran.

V kvalifikacijah sta bila uspešna Lun Obrul in Gordan Fran Mileusnič, ki je v slovenskem obračunu premagal Maja Najvirta Kolariča, a je ta napredoval v glavni turnir kot srečni poraženec. V prvem krogu so nato izgubili Obrul, Najvirt Kolarič in Mileusnič.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila Marcel Žnuderl in Tilen Kovač.

Pri dekletih sta v kvalifikacijah izpadli Meta Marenk in Tajda Zalokar, a je slednja napredovala v glavni turnir kot srečna poraženka, v glavnem turnirju pa nato še enkrat izgubiula v prvem krogu, ko se je sicer odlično držala v boju z drugo nosilko Saro Svetac, ki je za zmago potrebovala tri nize. V prvem krogu glavnega turnirja so se poslovile Ana Lanišek, Maša Viriant, Ula Jamar in Petja Drame.

Na turnirju ITF 4. ranga je v Pragi v kvalifikacijah nastopil Matic Križnik, a se poslovil že po uvodnem nastopu. Med dekleti je prijavljena Tara Gorinšek.

Na turnir ITF 4. ranga se je v Nairobi odpravil Bor Artnak in nastope začel z zmagama. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagal Indijca Krisha Patela, v drugem je bil s 6-2 6-3 boljši od drugega nosilca, Namibijca Codya Schalka Van Schalkxyka.