prijava_e
Novica

Tudi drugi turnir v Širokem Brijegu naši igralci in igralke dobro začeli, v Nairobiju uspešen Bor Artnak


bm


V Širokem Brijegu še naprej ostajajo slovenski mladinci in mladinke, ki bodo ta teden nastopili na drugem turnirju ITF in poskušali ponoviti ali celo izboljšati dosežke prejšnjega tedna.

Z zmagami so nastope začeli Nika Strašek, Annika Planinšek, Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik, Maj Premzl, Aljaž Kirbiš in Aljaž Jeran.

V kvalifikacijah sta bila uspešna Lun Obrul in Gordan Fran Mileusnič, ki je v slovenskem obračunu premagal Maja Najvirta Kolariča, a je ta napredoval v glavni turnir kot srečni poraženec. V prvem krogu so nato izgubili Obrul, Najvirt Kolarič in Mileusnič.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila Marcel Žnuderl in Tilen Kovač.

Pri dekletih sta v kvalifikacijah izpadli Meta Marenk in Tajda Zalokar, a je slednja napredovala v glavni turnir kot srečna poraženka, v glavnem turnirju pa nato še enkrat izgubiula v prvem krogu, ko se je sicer odlično držala v boju z drugo nosilko Saro Svetac, ki je za zmago potrebovala tri nize. V prvem krogu glavnega turnirja so se poslovile Ana Lanišek, Maša Viriant, Ula Jamar in Petja Drame.

Na turnirju ITF 4. ranga je v Pragi v kvalifikacijah nastopil Matic Križnik, a se poslovil že po uvodnem nastopu. Med dekleti je prijavljena Tara Gorinšek.

Na turnir ITF 4. ranga se je v Nairobi odpravil Bor Artnak in nastope začel z zmagama. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagal Indijca Krisha Patela, v drugem je bil s 6-2 6-3 boljši od drugega nosilca, Namibijca Codya Schalka Van Schalkxyka.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.