prijava_e
Novica

Aljaž Bedene še drugič uspešen v Dohi, zdaj ga čaka Stan Wawrinka


bm


Aljaž Bedene, z 58. mestom vodilni slovenski igralec na lestvici ATP tudi leto 2020 začenja na čelu treh najboljših slovenskih teniških igralcev zadnjih let.

Turnir serije ATP 250 v Dohi je začel z zmago nad mladim 21-letnim švedom Mikaelom Ymerjem. Čeprav kvalifikant, se je Ymer, ki je na lestvici ATP uvrščen šestnajst mest za Aljažem, izkazal kot neugoden nasprotnik in je po prvih dveh izenačenih nizih, v katerih sta oba igralca dosegla po en brejk, na začetku tretjega niza resno zapretil Aljažu. Takoj mu je namreč odvzel servis in si priigral prednost brejka, a se naš izkušeni teniški as ni dovolil presenetiti. V naslednji igri je sledil re-brejk, v četrti pa še en odvzem servisa Ymerju in vodstvo s prednostjo brejka s 3-1. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to tudi dovolj za končno zmago 3-6 6-4 6-3.

Dve uri in deset minut je trajal obračun v katerem je Aljaž dosegel tri, Ymer pa dva brejka. Na koncu je bil naš predstavnik v osvojenih točkah boljši z 81-80. V srečanju je dosegel osem asov, od tega štiri v tretjem nizu.

V drugem krogu je Aljaž igral z 22-letnim Kazahstancem Alexandrom Bublikom, s katerim se doslej še nista pomerila. Bublik na lestvici ATP zaseda 55. mesto, v prvem krogu pa je s 6-3 6-4 izločil Francoza Adriana Mannarina.

Aljaž je tudi drugo tekmo odigral v velikem slogu. Še enkrat več je odlično serviral in imel skupni izkoristek servisa 65 %. Dosegel je 10 asov in nasprotniku v srečanju ponudil samo en brejk žogico. Sam je izkoristil dve od šestih in po uri in pol slavil s 6-3 7-5.

V četrtfinalu ga čaka obračun s 1. nosilcem Stanom Wawrinko, ki je v uvodnem srečanju s 6-3 6-4 premagal Jeremya Chardya.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.