prijava_e
Novica

Igralci in igralke se v Širokem Brijegu izvrstno počutijo in zmagujejo


bm


Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu igralci in igralke ŽTK Maribor med sabo odločajo o napredovanjih v zaključne obračune, a s tremi predstavniki v polfinalu posamične konkurence ostajajo med najuspešnejšimi udeleženci turnirja.

Pri fantih sta se v polfinale uvrstila Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v slovenskem obračunu s 7-6(5) 6-1 premagal Aljaža Jerana, Maj Premzl je z 2-6 4-1 (predaja) izločil Srba Branka Djurića. V še enem slovenskem, tokrat klubskem obračunu, bosta o finalistu odločala Dominko in Premzl.

Pri dekletih je do klubskega obračuna igralk Žtk Maribor prišlo že v četrtfinalu. Srečanje med Anniko Planinšek, prejšnji teden polfinalistko in Niko Strašek, prejšnji teden zmagovalko turnirja je dobila Planinškova in se uvrstila v polfinale. Tu bo igrala z 2. nosilko Saro Svetac iz Hrvaške.

Planinškova in Straškova sta se uvrstili v polfinale konkurence dvojic, kjer sta ju s 6-7(3) 6-4 10-2 premagali domačinki Maja Dodik in Suana Tucaković. V polfinalu sta izgubili še Tajda Zalokar in Meta Marenk. S 6-2 6-2 sta ju izločili Nora Knežević in Klara Vukičević iz Hrvaške.

Še dlje pa sta že prišla Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Po osvojitvi naslova prejšnji teden sta tudi ta teden na izvrstni poti da uspeh ponovita. V polfinalu sta v slovenskem klubskem obračunu izločila Marcela Žnuderla in Maja Premzla. V finalu jima bosta tudi ta teden nasproti stala Britanca Luca MacManus in Mattias Sothcombe.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.