prijava_e
Novica

Blaž Rola in Blaž Kavčič zaokrožila uspešne slovenske nastope na začetku sezone


bm


Po Tamari Zidanšek in Aljažu Bedenetu sta se med zmagovalce na začetku sezone 2020 vpisala še Blaž Rola na ATP challengerju v Bendigu (162K) in Blaž Kavčič na ATP challengerju v Noumei (81K).

Blaž Rola je igral z Belorusom Ilyo Ivashko, ki je na lestvici ATP uvrščen 14 mest pred njim na 131. mesto in po uri ter petdesetih minutah igre slavil s 7-5 7-6(3). Blaž je izvrstno serviral, skupen izkoristerk servisa je imel 66 %, v srečanju je dosegel 14 asov, po sedem v vsakem nizu in le enkrat izgubil začetni udarec. Nasprotniku je servis odvzel dvakrat, obakrat v prvem nizu, drugega pa sta oba končala brez izgubljenega servisa. V podaljšani igri je bil nato Rola prepričljivo boljši. Ob koncu je osvojil šest točk več od Ivashke (83-77). V drugem krogu bo igral z osmim nosilcem, 25-letnim Nemcem Dominikom Koepferjem, 94. igralcem lestvice ATP s katerim se doslej še nista pomerila.

Dobro formo je v novi sezoni pokazal tudi Blaž Kavčič, ki je v Noumei v Novi Kaledoniji v uvodnem nastopu s 6-4 7-5 izločil Francoza Elliota Benchetrita, 217. igralca lestvice ATP. Kavčič je za zmago s 6-4 7-5 potreboval uro in devetinštirideset minut. Ob zelo dobrem prvem servisu, izgubil je samo šest točk od devetindvajsetih je dosegl pet asov, nasprotniku pa štirikrat odvzel začetni udarec iz kar petnajstih priložnosti. Sam je servis izgubil dvakrat, prav toliko priložnosti za odvzem servisa Kavčiču pa si je v srečanju tudi priigral nasprotnik. Kavčič je bil v osvojenih točkah boljši z 80-66. V drugem krogu ga čaka obračun z 21-letnim Britancem Jayem Clarkom, 154. igralcem lestvice ATP in 11. nosilcem turnirja.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.