Na DP Lino do 12 let znani udeleženci zaključnih obračunov

Na igriščih TK Branik se nadaljuje državno prvenstvo Lino do 12 let. V Mariboru so danes odigrali tekme drugega kroga in četrtfinalne tekme v obeh posamičnih konkurencah.

Precejšnja kakovostna razlika se je pri dečkih pokazala že v obračunih drugega kroga, ko je prvih osem nosilcev nasprotnikom skupaj oddalo vsega 11 iger. V četrtfinalu pa se je nato pokazalo, da prvi štirje igralci lestvice TS odstopajo tudi od druge četverice iz te lestvice. Prvi in drugi nosilec Žiga Šeško in Luka Petrovič sta se namreč sprehodila do polfinala brez oddane igre, tretje postavljeni in leto mlajši od konkurence Svit Suljić pa je v obračunu z Lassejem Gajškom Zajcem izgubil šest iger. Slavil je s 6-4 6-2. Pet iger je nasprotniku oddal tudi četrtopostavljeni Maksim Despotović, ki je Jureta Šiftarja premagal s 6-4 6-1.

Polfinalna para pri dečkih sta Žiga Šeško-Svit Suljić in Maksim Despotović-Luka Petrović.

Tudi pri dekletih prve tri igralke lestvice TS Ella Plošnik, Beti Jazbec Butina in Alja Senica zaenkrat rezultatsko močno odstopajo od preostalih. V ozadju pa se že bijejo bolj izenačeni obračuni. V polfinale se tako ni uvrstila četrta nosilka Zala Bizjak, katero je v četrtfinalu s 3-6 7-6(5) 6-2 premagala šestopostavljena Ana Stojneva. Za nastop v finalu se bodo med sabo pomerile Ela Plošnik in Alja Senica ter Ana Stojneva in Beti Butina Jazbec.

V Mariboru se bo četrtkov spored začel s polfinalnimi posamičnimi obračuni, nadaljeval pa z dvema krogoma turnirja dvojic.