prijava_e
Novica

Polona Hercog brez težav v drugi krog, poraz Kaje Juvan





Zmagovito pa se je po skoraj treh mesecih na igrišča vrnila Polona Hercog, ki v pripravljalnem obdobju ni odigrala nobene tekme, zadnje srečanje na turnirju pa je odigrala oktobra v Moskvi. S Švedinjo Rebbeco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta pred Polono, je opravila zanesljivo ter po uri in pol igre slavila s 6-3 6-3.Polona je nasprotnici štirikrat iz petih priložnosti odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat. BV srečanju je dosegla 3 ase (0), 18 winnerjev (11), naredila pa tudi 30 neizsiljenih napak (31). Osvojila je sedemnajst točk več od nasprotnice (70-53) in si priigrala obračun s prvo igralko sveta Ashleigh Barty. Bartyjeva je osvojila pripravljalni turnir v Adelaidu, nekoliko slabša predstava v prvem nizu tekme proti Lesii Tsurenko v prvem krogu pa zagotovo ni bila pravi odraz trenutne forme izvrstne Avstralke.

“Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo res dobro delali. V zadnjem delu nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom. Zaradi sanacije poškodbe hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred OP Avstralije. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno potrebno iz položaja potegniti najboljše in po tem turnirju napraviti načrt kako naprej.

“To je bila zame pomembna zmaga. Letos še nisem imela nobene tekme. Seveda je bila prisotna živčnost, ampak mislim, da sem jo zelo dobro uspela nadzorovati. Mislim, da sem bila v vseh segmentih igre boljša od nasprotnice.V drugem kolu me čaka Ashleigh Barty, ki je prva igralka sveta. Zelo se veselim tekme. Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna in uživati. Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj,”je iz Avstralije sporočila Hercogova.

Njeni izjavi lahko prisluhnete tukaj

Z velikimi pričakovanji je v tekmo prvega kroga, v kateri je lovila tudi prvo zmago v glavnem žrebu OP AVstralije, vstopila Kaja Juvan. Na drugi strani je stala vrstnica, 19-letna Ukrajinka Dayana Yastremska, 21. igralka sveta, ki je na OP Avstralije prišla z odlično popotnico, finalom turnirja v Adelaidu, kjer je izgubila z Ash Barty. Yastremska je tudi v srečanju z Juvanovo pokazala zakaj je trenutno eno najbolj vročih imen med mladimi igralkami na WTA touru in Kaji prepustila vsega dve igri. Za zmago 6-1 6-1 je potrebovala 54 minut. Kaji je servis odvzela petkrat, sama ga ni oddala, na koncu pa je bila boljša za 26 točk (57-31). Juvanova tokrat ni bila razpoložena za igro saj je v tekmi naredila 32 (18) neprisiljenih napak ter dosegla 6 (11) winnerjev. Tudi servirala je tokrat slabše saj je imela izkoristek obeh servis nižji od 50 %.

“Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je velika motivacija za nadaljevanje sezone,” je po dvoboju povedala Juvanova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.