prijava_e
Novica

Na DP Zala v kategoriji do 16 let po fantih s prvim krogom končala tudi dekleta


bm


V Medvodah se z obračuni prvega kroga konkurence posameznikov in uvodnim krogom konkurence dvojic nadaljuje državno prvenstvo Zala v starostni kategoriji do 16 let. Nosilci se v uvodnih nastopih niso posebej utrudili, saj so vsi zmagali gladko, brez oddanega niza. Tudi prva nosilca Bor Artnak in Matic Križnik sta do zmag prišla dokaj gladko. V obračunu obeh igralcev, ki sta v glavni turnir uvrščena s statusom nižje kategorije, torej prvega in drugega igralca lestvice do 14 let je napredoval Luka Videnovič. Ta je sicer izgubil prvi niz proti Žigi Švecu s 4-6, v drugem pa povedal z 1-0, nato pa mu je Švec srečanje predal. Med najbolj zanesljivimi zmagovalci prvega kroga sta bila še Lun Obrul in Nejc Škorjanc, ki sta nasprotnikoma oddala vsega dve igri.

V torek so nastopila dekleta. Tudi tu presenetljivih izidov ni bilo. Vse nosilke z izjemo Eve Muller Uhan so v drugi krog napredovale zanesljivo in brez izgubljenega niza. Muller Uhanova pa je bila težek boj z Mariborčanko Nejo Hadžiselimović. Izenačen obračun je z rezultatom 6-7(7) 7-6(7) 7-5 dobila četrta nosilka Muller Uhanova.

V sredo bodo v obeh konkurencah na sporedu tekme drugega kroga in četrtfinalni obračuni dvojic.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.