prijava_e
Novica

Aljaž Bedene zaključil slovenske posamične nastope v Melbournu, nadaljujejo dvojice in mladinki


bm


Aljaž Bedene je s porazom v drugem krogu zaključil slovenske posamične nastope na OP Avstralije v Melbornu. Čeprav smo upali, da mu bo tokrat uspelo preskočiti drugi krog, se to ni zgodilo. 31-letni Latvijec Ernests Gulbis, 256. igralec lestvice ATP (leta 2014 je bil že na 10. mestu), ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je bil prepričljivo boljši in je po dveh urah in dvajsetih minutah igre slavil s 7-5 6-3 6-2. Gulbis je nanizal že peto zaporedno zmago, trikrat je zmagal še v kvalifikacijah. Gulbis je zadnji vidnejši rezultat zabeležil leta 2018, ko je bil finalist turnirja ATP serije 250, v lanskem letu pa se dlje od četrtfinala ni uspel prebiti.

Da danes ni bil Aljažev dan kaže tudi statistika. Dosegel je samo štiri ase (Gulbis 13), 14(37) winnerjev in naredil 43 (36) neprisiljenih napak. Izkoristek drugega servisa je imel 49 %. Gulbis mu je začetni udarec odvzel štirikrat (4/9), Aljaž ni izkoristil nobene priigrane priložnosti (0/8). Na koncu je bil Latvijec v osvojenih točkah boljši s 101-69.

"Danes sem imel ogromno priložnosti, vendar nisem izkoristil niti ene. Počutil sem se dobro, ampak se je poznalo, da sem imel v torek zelo dolg dvoboj. Zadovoljen sem s svojo igro, sploh glede na to, da mi igrišča v Avstraliji ne ustrezajo. Jutri gremo domov, potem sem prijavljen v Montpellier, Rotterdam, Marseille, Indian Wells, Miami. Verjamem da bo letošnja sezona dobra,”je ob koncu turnirja dejal Bedene.

Vrhunce tekme si oglejte tukaj .

Seveda pa s tem slovenskih nastopov v Melbournu še ni konec. V kokurenci dvojic bodo v petek nastopile Andreja Klepač, Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek in Katarina Srebotnik. Srebotnikova, ki je bila v ženskih dvojicah na OP Avstralije doslej trikrat v polfinalu igra v paru z Avstralko Monique Adamczak, Klepačeva kot že vse zadnje obdobje s Čehinjo Lucie Hradecka, Zidanškova s Čehinjo Marie Bouzkovo in Jakupovićeva z Romunko Raluco Olaru.

Prihodnji teden bosta nastopili še mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Obe sta tudi že dobili nasprotnici. Lovričeva bo igrala z domačo povabljenko Natasho Russell, Falknerjeva pa s Korejko Dayeon Back.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.