Tudi na drugem turnirju ITF v Širokem Brijegu slovenski predstavniki na dobri poti proti novim vrhunskim dosežkom

Potem, ko so na prvem turnirju naši igralci in igralke z izjemo posamične konkurence fantov, pobrali vse preostale tri naslove, jim tudi ta teden zaenkrat kaže odlično. Pri fantih so si tako priigrali polovico četrtfinalnih mest, pri dekletih dve.

V četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Aljaž Jeran, ki si je pot do četrtfinala utrl že v uvodnem nastopu, ko je izločil prvega nosilca, Hrvata Karla Krola, Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik. Najmanj en Slovenec bo tudi v polfinalu saj se bosta med sabo za polfinalni nastop borila Dominko in Jeran.

Pri dekletih še vedno ne pozna poraza Nika Strašek, ki je v drugem krogu s 7-5 1-6 6-3 premagala Hrvatico Noro Knežević. Njena nasprotnica v četrtfinalu bo klubska kolegica Annika Planinšek, ki je s 6-4 6-4 premagala Slovakinjo Zuzano Vancelovo.