prijava_e
Novica

NA OP Avstralije se je Bedenetu, Hercegovi in Zidanškovi v glavnem žrebu pridružila še Kaja Juvan.


ts


Na prvem turnirju za grand slam v sezoni, Odprtem prvenstvu Avstralije, bodo v glavnem turnirju nastopili štirje Slovenci. V moški konkurenci bo nastopil Aljaž Bedene, med dekleti se je Poloni Hercog in Tamari Zidanšek po treh zmagah v kvalifikacijah pridružila še Kaja Juvan. Juvanova je v tretjem krogu kvalifikacij premagala na lestvici WTA 14 mest višje uvrščeno Rusinjo Natalijo Vihljancevo. Po uri in 25 minutah je bil rezultat 6:3 in 6:3.

“Zelo sem zadovoljna z vsemi tremi tekmami v kvalifikacijah. Komaj čakam na ponedeljkovo tekmo.” Njena nasprotnica v prvem krogu glavnega turnirja bo Dajana Jastremska iz Ukrajine.“Na tekmice se bom pripravljala kot na vse druge. Poznam jo zelo dobro, saj sva vrstnici. V tekmo bom šla odločno in uživala v vsakem trenutku,” je iz Melbourna sporočila 19-letna Juvanova.Prva tekmica najvišje uvrščene Slovenke na lestvici WTA Polone Hercog (to bo njen deseti nastop na OP Avstraliji) je Švedinja Rebecca Peterson, Tamara Zidanšek pa bo igrala z Na Lae Han iz Južne Koreje.

Zidanškova je bila lani edina Slovenka v drugem krogu prvega turnirja za grand slam v sezoni. Po zmagi nad Gavrilovo je nato izgubila proti kasnejši zmagovalki Naomi Osaka. “V Avstraliji sem dosegla svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam, zato mi bo vedno ostala v lepem spominu. Prvič sem igrala tudi na enem od osrednjih igrišč. Od vseh turnirjev za grand slam mi je prav Avstralija najbolj pri srcu. Največ, kar lahko pričakujem, je, da grem na igrišče in dam vse od sebe. Želim slediti temu, kar sem delala v pripravljalnem obdobju,”je pred začetkom turnirja dejala Zidanškova. Edini slovenski predstavnik med posamezniki je Aljaž Bedene. Četrfinalist turnirja v Dohi prejšnji teden bo za prvega tekmeca imel Avstralca Jamesa Duckwortha (96. mesto na lestvici ATP). Lanski naslov branita Naomi Osaka in Novak Đoković. Japonka je v hudem boju s Čehinjo Petro Kvitovo turnir dobila s 7:6, 5:7 in 6:4, medtem ko je Srb v treh nizih odpravil Španca Rafaela Nadala (6:3, 6:2 in 6:3).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.