prijava_e
Novice : Arhiv novic 2019 : Oktober 2019

Arhiv novic - oktober 2019

Nik Razboršek zaključil slovenske nastope na članskih turnirjih serije ITF

bm, 31.10.2019

Nik Razboršek se je na turnirju ITF 15K $ v češki Opavi ustavil v drugem krogu. V prvem je s 6-3 6-3 premagal Italijana Francesca Vilarda, v drugem pa je moral premoč priznati Slovaku Jaroslavu Pospisilu. Slednji je bil boljši s 7-5 7-5.

Z zmago je nastope na turnirju ITF (60K $) v kitajskem Liuzhou začela Dalila Jakupović, a v drugem krogu nato izgubila. V prvem krogu je s 6-3 7-5 premagala kitajsko kvalifikantko Hanyu Guo in je v drugem krogu igrala s še eno Kitajko, Jia Jing Lu. Slednja je bila boljša s 6-2 7-5. Izpadla je tudi med dvojicami in tako nastope v Liuzhou že končala.

Ni pa se uspela uvrstiti v drugi krog na turnirju ITF 15K $ v Ortiseju Veronika Erjavec. V prvem krogu je morala premoč priznati belgijski kvalifikantki Clari Vlasselaer. Ta je bila boljša s 4-6 7-6(2) 6-1. Erjavčeva je v drugem nizu z brejkom v deveti igri povedla s 5-4 in servirala za zmago, a začetni udarec, šele prvega na srečanju, izgubila, v nadaljevanju pa izgubila še podaljšano igro in nato tretji niz.

Enaka usoda je doletela Manco Pislak v Antalyi (15K $). Manca je tekmo z Nizozemko Noo Liauw A Fong izgubila z 2-6 6-4 6-7(2). Tudi ona je bila v dobrem položaju za zmago saj je v tretjem nizu z brejkom vodila s 3-1, v nadaljevanju pa je pri izidu 6-5 servirala za zmago, a servis brez dobljene točke izgubila. Tako kot nekajkrat doslej je bil usoden nezanesljiv začetni udarec saj je v srečanju, ki je trajalo dve uri in štiriintrideset minut naredila kar 13 dvojnih napak, svoj začetni udarec pa je izgubila sedemkrat. Bolje ji gre zaenkrat med dvojicami, kjer se je s soigralko Eno Kajević iz Hrvaške uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

Maj Tomac izgubil polfinale v Newportu na Curacau

bm, 31.10.2019

Sebastian Dominko in Maj Tomac sta zelo dobro nastopila na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Newportu na Karibih. Tomac je nastope končal v polfinalu, skupaj z Dominkom pa je bil tudi polfinalist konkurence dvojic.

Tomac je bil najprej s 6-0 6-1 boljši od domačina Darrena Martisa, v drugem krogu pa s 6-1 6-1 od ameriškega kvalifikanta Joseja Morena. V četrtfinalu je zmagal še tretjič. S 7-5 7-5 je premagal Američana Jacoba Lowena in se je za nastop v finalu boril z Američanom Yannikom Rahmanom. Američan je bil boljši s 6-1 6-3.

Dominko je v prvem krogu s 6-2 6-1 premagal novozelandskega kvalifikanta Lucasa Darlinga, v drugem pa s 6-1 6-2 1. nosilca Američana Azuma Visaya. Dominku napredovanje v polfinale ni uspelo. S 3-6 6-7(3) je izgubil z Američanom Samirjem Banerjeem.

Naša igralca sta skupaj zaigrala v konkurenci dvojci, kjer sta se uvrstila v polfinale, tu pa sta ju s 6-3 7-6(2) premagala Američana Samir Banerjee in Jakob Lowen.

TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v Charlottesvillu, Anže Arh in Luka Miklavčič brez glavnega turnirja v Antalyi

bm, 29.10.2019

Blaž Kavčič se ni uvrstil v tretji krog ATP challengerja z nagradnim skladom 54K $ v ameriškem Charlottesvillu. V drugem krogu ga je s 7-6(5) 6-4 premagal 10. nosilec Kanadčan Vasek Pospisil, ki trenutno zaseda 174. mesto na lestvici ATP, najvišje pa je bil na 25. mestu leta 2014. Pospisil nadaljuje izvrstno serijo saj je pred tem osvojil challenger v Las Vegasu, Kavčič pa še četrtič zapored ostaja brez tretjega kroga. Poraz ga bo na lestvici ATP potisnil daleč nazaj saj bo izgubil kar 108 mest in bo prihodnji teden uvrščen na 392. mesto.

Brez glavnega turnirja sta v Antalyi ostala Anže Arh in Luka Miklavčič. Oba sta kvalifikacije dobro začela, a po dveh zmagah oba izgubila odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir. Arha je s 3-6 6-2 10-8 premagal Američan Tristan Boyer, od Miklavčiča je bil s 6-2 3-6 10-8 boljši Slovak Kristof Minarik. TUKAJ.

Fair play poteza Tenis Slovenije - oddajte svoj predlog

ts, 29.10.2019

Vabimo vas, da podate predlog za Fair play potezo Tenis Slovenije, ki je projekt in vseslovenska akcija, s katero želimo v ospredje postaviti pozitivne zglede v športu. Fair play potezo lahko predlagate vsi tekmovalci oz. udeleženci teniških tekmovanj, trenerji, starši in drugi gledalci teniških turnirjev Tenis Slovenije.

Fair play poteza je tisto ravnanje športnika, s katerim akter udejanja športne vrednote poštenega igranja. Gre za dogodek, kjer se posameznik odloči ravnati spoštljivo, moralno, etično in pošteno v odnosu do soigralca, nasprotnika ali kateregakoli drugega akterja na teniških turnirjih Tenis Slovenije.

Projekt Fair play poteza Tenis Slovenije bo okronan s podelitvijo posebnega priznanja za Fair play potezo leta na Zaključni prireditvi Tenis Slovenije, 28. novembra 2019.

Svoj predlog za Fair play potezo Tenis Slovenije lahko oddate na e-naslov prijave@tenis-slovenija.si, najkasneje do 7. novembra 2019.

Veselimo se vaših predlogov in vas lepo pozdravljamo.

Pisarna Tenis Slovenije TUKAJ.

Blaž Kavčič na ATP challengerju v Charlottesvillu začel z zmago, v igri še nekaj naših igralcev in igralk

bm, 29.10.2019

Blaž Kavčič ta teden nastopa na ATP challengerju z nagradnim skladom 54.160 $ v ameriškem Charlottesvillu. V prvem krogu je igral s 30-letnim Američanom Donaldom Youngom, nekdaj 38. igralcem sveta. Trenutno Young zaseda 237., Kavčič pa 287. mesto na lestvici ATP.

Kavčič je slavil s 6-3 7-6(2) in bo v drugem krogu igral z desetim nosilcem Kanadčanom Vasekom Pospisilom, trenutno 174. igralcem lestvice ATP, najvišje v karieri pa je na 25. mestu leta 2014. Pospisil je v dobri formi saj je na turnir prišel kot zmagovalec challengerja v Las Vegasu.

V Charlottesvillu bo nastopil tudi Blaž Rola, ki ta teden na lestvici ATP zaseda 140. mesto. V prvem krogu je bil kot šesti nosilec prost, v drugem pa bo igral s 27-letnim Američanom Raymondom Sarmientom, ki nastopa s posebnim povabilom.

Na članskih turnirjih ITF ta teden nastopajo še Veronika Erjavec v italijanskem Ortiseju (15.000 $), Manca Pislak v Antalyi (15.000 $) in Nik Razboršek v Opavi (15.000 $). Vsi trije so v glavnem žrebu.

Dobro sta kvalifikacije začela Anže Arh in Luka Miklavčič v Antalyi (15.000 $). Oba sta se s po dvema zmagama uvrstila v finale kvalifikacij. Ni pa bil uspešen Mike Urbanija, ki je izgubil uvodno kvalifikacijsko srečanje.

Anali Kočevar se je preizkušala na turnirju ITF (25.000 $) v Petangu in izgubila v prvem krogu kvalifikacij.

TUKAJ.

Zahteva TS za opravičilo organizatorjev v zvezi dogodka na ATP turnirju na Dunaju

bm, 28.10.2019

Na ATP turnirju na Dunaju na katerem je nastopil naš Aljaž Bedene se je organizatorjem zgodil neljub spodrsljaj, ko so na velikem zaslonu v dvorani v srečanju z Gaelom Monfilsom ob imenu slovenskega igralca grafično postavili zastavo, ki pa ni bila slovenska.

Zaradi tega je TS poslala organizatorjem turnirja ATP na Dunaju zahtevo za opravičilo.

Organizator se je Aljažu Bedenetu že pisno opravičil.

Vsebino zahteve lahko preberete TUKAJ.

Andreja Klepač in Lyudmyla Kichenok osvojili turnir dvojic v Zhuhaju

bm, 28.10.2019

Teniška sezona se počasi zaključuje, najboljše igralke in igralci pa nastopajo na zaključnih turnirjih ATP in WTA.

Andreja Klepač je s soigralko iz Ukrajine Lyudmylo Kichenok osvojila B zaključni WTA turnir dvojic Elite Trophy v Zhuhaju. Turnir na katerem si je šest dvojic razdelilo 170.000 $ se je igral v dveh RR skupinah z zaključnim obračunom zmagovalk skupin.

Na turnirju so nastopile štiri dvojice, ki so na lestvici WTA uvrščene nižje od osmega mesta, dvema dvojicama je organizator podelil posebno povabilo.

Klepačeva in Kichenokova sta v skupini premagali Oksano Kalashnikovo in Sofio Kenin ter Xinyu Jiang in Quianhui Tang. Za zmago sta se pomerili z zmagovalkama druge skupine YingYing Duan in Zhaoxuan Yang in slavili s 6-3 6-3.

Za zmago sta si razdeli 50.080 $.

Čestitamo! TUKAJ.

Nina Potočnik in Nika Radišič finalistki turnirja dvojic ITF 100K v Szekesfehervaru

bm, 26.10.2019

Nina Potočnik in Nika Radišič nadaljujeta izvrstne nastope slovenskih igralk v konkurenci dvojic in sta se v madžarskem Szekesfehervaru na turnirju ITF z nagradnim skladom 100.000 $ uvrstili v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-3 premagali Madžarki Anno Bondar in Dalmo Galfi. V finalu sta se za prvo zmago na tako močnem turnirju pomerili z drugima nosilkama Španko Georgino Garcia Perez in Madžarko Fanny Stollar. Po slabem prvem nizu sta se v drugem sprostili in se popolnoma enakovredno kosali z izkušenejšima tekmicama, a na koncu vendarle izgubili. Končni izid se je glasil 6-1 7-6(4) v korist drugih nosilk.

Že uvrstitev v finale je izjemen uspeh za obe naši mladi igralki.

22-letna Nina Potočnik, ki se je kot mladinka na lestvici ITF zavihtela vse do 55. mesta je doslej na članskih turnirjih ITF med dvojicami osvojila šest naslovov, štiri na turnirjih 10K, enega na turnirju 15 K in enega na turnirju 25K, ima pa tudi dva posamična naslova.

Tri leta mlajša Nika Radišič, ki je bila kot mladinka še uspešnejša saj je bila najvišje na mladinski svetovni teniški lestvici na 18. mestu, se lahko med članicami pohvali s petimi naslovi med dvojicami, štirimi na turnirjih 15 K in enim na turnirju 25K, ima tudi en naslov v posamični konkurenci. TUKAJ.

Gael Monfils boljši od Aljaža Bedeneta v četrtfinalu Dunaja

bm, 25.10.2019

Aljaž Bedene je nastope na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € na Dunaju končal v četrtfinalu. V prvem medsebojnem obračunu s Francozom Gaelom Monfilsom je bil slednji po uri in desetih minutah igre boljši s 7-5 6-1. Začelo se je sicer sanjsko za Aljaža z brejkom v prvi igri, a se Monfils s takim razpletom igre ni strinjal in hitro se je vrnil v igro ter z re-brejkom v šesti igri izid postavil na izhodišče. Odločilna v prvem nizu je bila tako 12 igra, v kateri je Aljaž izgubil svoj začetni udarec brez dobljene točke. V drugem nizu je povsem prevladoval Francoz, ki je z dvema brejkoma prišel do končnega izida 6-1.

Aljaž danes ni bil razpoložen, tudi serviral ni tako kot v prejšnjih obračunih. Nekaj je k temu zagotovo pripomogla utrujenost, saj je bil to Aljažev peti obračun na turnirju, Monfils je prišel na igrišče tretjič na turnirju. Aljažev skupen izkoristek servisa je bil vsega 48 %, prvi servis, ki je bil v prejšnjih srečanjih eno njegovih glavnih orožij je tokrat izkoristil le v 55 %, siceršnje njegovo povprečje pri prvem začetnem udarcu je bilo do tega srečanja v letošnji sezoni kar 76 %. Monfils je imel na drugi strani izkoristek prvih zadetih servisov 81 %, pa tudi v igri je bil za Aljaža večkrat nerešljiva uganka, saj mu je vračal in zaključeval tudi iz navidezno izgubljenih položajev.

Aljaž je na Dunaju osvojil 90 ATP točk in 63.160 € denarne nagrade. Na lestvici ATP bo pridobil okrog 9 mest in bo prihodnji teden uvrščen okrog 63. mesta lestvice ATP. TUKAJ.

Tjaša Klevišar osvojila mladinski turnir dvojic v Cavtatu

bm, 25.10.2019

Tjaša Klevišar je s soigralko Katarino Duic Plumtree iz Hrvaške osvojila mladinski turnir ITF 3. ranga v Cavtatu. V petem, finalnem obračunu, sta bili s 6-3 3-6 11-9 boljši od hrvaško-estonske dvojice Lucija Čirić Bagarić in Saara Orav.

Za Klevišarjevo je to prvi osvojen turnir ITF in s tem najboljši dosežek v karieri med dvojicami. TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila v polfinalu Nanninga, poraz tudi za Kajo Juvan in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 25.10.2019

Dalila Jakupović je dolgo časa lovila formo na močnejših turnirjih serije ITF in WTA, po več zaporednih porazih v uvodnih krogih pa se je odločila za nastop na turnirju z nižjim nagradnim skladom, kjer bo poskušala najti dobre občutke in si povrniti omajano samozavest. V kitajskem Nanningu ji je to dobro uspevalo saj se je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v polfinale in po dolgem času nanizala tri zaporedne zmage.

V petek je najprej dokončala v četrtek začeto srečanje s Kitajko Shilin Xu in ga dobila s 7-5 7-5, v drugi tekmi dneva pa je nato opravila še s 5. nosilko turnirja Kitajko Shuyue Ma. Premagala jo je s 7-5 6-3.

V polfinalu se je pomerila z 20-letno Rusinjo Anastasio Gasanovo (346) in izgubila s 6-0 4-6 3-6 po dveh urah in triindvajsetih minutah. Po izvrstnem prvem nizu, ko je dobila vse tri servise nasprotnice je v drugem in tretjem nizu zaigrala slabše, v obeh po dvakrat izgubila začetni udarec in zmaga je spolzela iz rok.

Novo priložnost za dober rezultat bo imela prihodnji teden na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Liuzhou.

Na turnirju ITF z nagradim skladom 100.000 $ v madžarskem Szekesfehervaru je Kaja Juvan izgubila v četrtfinalu. S 6-1 6-4 jo je premagala ukrajinska vrstnica, 19-letna Katarina Zavatska, 117. igralka lestvice WTA. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, prvo v članski konkurenci. Edinkrat doslej sta se pomerili na mladinskem turnirju A ranga v Milanu, kjer je bila boljša Juvanova. Današnji obračun je trajal uro in osemnajst minut. Kaja je petkrat izgubila začetni udarec, Zavatski ga je uspela odvzeti le enkrat. Ukrajinka je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 63-44.

Z nastopoma na turnirjih ITF v Dohi (15.000 $) pa ne more biti zadovoljen niti Tom Kočevar Dešman, ki se je tudi na drugem trunirju poslovil v četrtfinalu. S 6-2 7-5 ga je premagal 1. nosilec Švicar Adam Moundir, 455. igralec lestvice WTA. TUKAJ.

Aljaž Bedene po še eni odlični predstavi četrtfinalist turnirja serije 500 na Dunaju (prenos četrtfinala v petek na programu SK od 19.40 ure)

bm, 25.10.2019

Aljaž Bedene je v avstrijski prestolnici na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € zmagal še četrtič in se uvrstil v četrtfinale.

Potem, ko je bil dvakrat uspešen v kvalifikacijah in je v prvem krogu glavnega turnirja izločil 7. nosilca turnirja Guida Pello, je v drugem krogu še tretjič v karieri premagal Francoza, štiri leta starejšega 34-letnega Gillesa Simona, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 50. mesto.

Aljaž je odigral še eno izvrstno tekmo v kateri je sicer nekoliko popustil v drugem nizu v katerem je tudi edinkrat na srečanju izgubil svoj začetni udarec, a je prvi in tretji niz odigral vrhunsko in tudi tokrat ob izvrstnem začetnem udarcu ter zanesljivi igri v polju Francozu ni ponudil veliko možnosti za uspeh. Aljaž je v srečanju dosegel 22 asov (6) in imel izkoristek prvega servisa 80 %(68). Ob petdeset zadetih prvih servisih je osvojil 40 točk. Na koncu je bil po dveh urah in dveh minutah igre boljši za devet točk (86-77).

Za Aljaža je to letošnja druga uvrstitev najmanj v četrtfinale na turnirjih serije 500 in skupaj četrta v karieri. Prvič se je med osem najboljših letos uvrstil v Riu, kjer je četrtfinale tudi dobil, nato pa moral zaradi poškodbe polfinalno srečanje predati.

Aljažev nasprotnik v četrtfinalu, to bo na sporedu v petek zvečer s prenosom na televiziji SK, bo zmagovalec Francozom Gael Monfils s katerim doslej še nista igrala. TUKAJ.

Aljaž Jeran izgubil četrtfinale mladinskega turnirja ITF v Rabatu, Tjaša Klevišar finalistka turnirja dvojic v Cavtatu

bm, 24.10.2019

Aljaž Jeran se je na turnirju ITF 4. ranga v maroškem Rabatu uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-2 6-0 odpravil Japonca Kaito Odanija in se je za napredovanje v polfinale boril z Maročanom Assilom Boussayrijem. Domačin je bil boljši z rezultatom 6-1 6-2.

. Na turnirju 3. ranga v Cavtatu je v posamični konkurenci v četrtfinalu izpadel naš zadnji predstavnik na turnirju Filip Jeff Planinšek. S 5-7 7-6(5) 6-2 ga je izločil 13. postavljeni Švicar Sami Ben Abdenibbi. Planinšek je danes nastopil tudi v polfinalu konkurence dvojic. S soigralcem Miletom Matićem iz Hrvaške sta z 2-6 2-6 izgubila s Hrvatoma Borno Devaldom in Milijem Poljićakom. Uspešna pa je bila v polfinalu dvojic Tjaša Klevišar. S soigralko iz Hrvaške Katarino Plumtree sta s 7-5 7-6(5) premagali Italijanki Camillo Zanolini in Jennifer Ruggeri in se uvrstili v finale.

Na turnirju ITF 5. ranga v Dornbirnu se je v četretfinalu poslovila naša zadnja predstavnica med posameznicami Nika Strašek. S 6-3 6-4 jo je premagala Švicarka Livia Airoldi. V konkurenci dvojic sta v polfinalu Matic Križnik in Aljaž Kirbiš s 4-6 6-1 6-10 izgubila z Gianluco Marinom iz Švice in Rusom Alexandrom Orlovim. Med dekleti je Nika Strašek s soigralko Viktorio Lackovo prav tako izgubila polfinalno srečanje. S 7-6(3) 6-1 sta ju premagali Čehinja Sara Bejlek in Hrvatica Petra Marcinko. TUKAJ.

Kaja Juvan in Tom Kočevar Dešman v četrtfinale turnirjev ITF, Srečanje Dalile Jakupović v Naningu prekinjeno

bm, 24.10.2019

Kaja Juvan je odlično zaigrala tudi v drugem krogu turnirja ITF v madžarskem Szekesfehervaru (100.000 $). S 6-1 6-2 je premagala rusko kvalifikantko, 24-letno Victorio Kan, 271. igralko lestvice WTA. Juvanova je Rusinjo, ta je v prvem krogu izločila 1. nosilko, Španko Paulo Badosa, povsem nadigrala kar pove tudi razmerje v osvojenih točkah, ki je bilo 62-38 za našo igralko. Kaja je nasprotnici petkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le enkrat, je pa bila Rusinja zelo nezanesljiva pri začetnem udarcu, saj je na svoj servis skupaj osvojila vsega sedemnajst točk.

V četrtfinalu Kajo čaka obračun s 5. nosilko, 19-letno vrstnico iz Ukrajine Katarino Zavatsko, ki je na lestvici WTA trenutno uvrščena deset mest pred Juvanovo, na 117. mesto. Zavatska je na istem prizorišču nastopila tudi pretekli teden na turnirju ITF z nagradnim kladom 60.000 $, a se takrat poslovila že v prvem krogu. Je pa bila v drugi polovici septembra polfinalistka turnirja WTA v Tashkentu. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvega sta odigrali na Trofeu Bonfiglio v Milanu še v mladinski konkurenci leta 2016, Kaja pa je takrat nasprotnici prepustila vsega tri igre.

V četrtfinale se je na moškem turnirju ITF v Dohi (15.000 $) uvrstil tudi Tom Kočevar Dešman V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagal Tajca Kasidita Samreja.

Na turnirju ITF (25.000 $) se za četrtfinale bori Dalila Jakupović. Igra s Kitajko Xu Hilin in ob prekinitvi vodi z rezultatom 7-5 2-1. Tekma se bo nadaljevala v petek. TUKAJ.

Aljaž Bedene po fantastični predstavi v drugi krog turnirja ATP serije 500 na Dunaju

bm, 24.10.2019

Teniška poezija bi lahko poimenovali današnjo vrhunsko predstavo našega najboljšega teniškega igralca ta hip Aljaža Bedeneta na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € na Dunaju. V prvem krogu je s 6-4 6-4 v uri in sedemindvajsetih minutah igre ugnal sedmega nosilca turnirja in trenutno 20. tenisača sveta, Argentinca Guida Pello. Aljaž je odigral fantastično partijo v kateri je ob izjemnem servisu, izgubil je vsega eno točko na zadet prvi začetni udarec, dosegel petnajst asov, nenadkriljiv pa je bil tudi v igri v polju. Z le malo neizsiljenimi napakami je tokrat povsem naigral tekmeca in se mu na najboljši možen način oddolžil za lanski poraz na turnirju v Umagu.

To je bila za Aljaža že tretja zaporedna zmaga na turnirju, dve je dodal še v kvalifikacijah, za napredovanje v četrtfinale pa ga čaka obračun s Francozom Gillesom Simonom, s katerim se je doslej srečal dvakrat in obakrat igrišče zapustil kot zmagovalec. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Nika Strašek in Tin Krstulovič uspešni na mladinskih turnirjih ITF

bm, 23.10.2019

Filip Jeff Planinšek je drugi nosilec turnirja ITF 3. ranga v Cavtatu. Zaenkrat svojo vlogo povsem opravičuje in se je že uvrstil v osmino finala. V drugem krogu je s 4-6 6-2 6-2 premagal Hrvata Luko Mikruta. Uspešno nastopa tudi med dvojicami, kjer sta se s soigralcem Miletom Matićem uvrstila v polfinale. Na istem turnirju sta se v drugem krogu poslovili Maja Makorič in Tjaša Klevišar. A Klevišarjeva še ostaja v igri saj se je v konkurenci dvojic s soigralko Katarino Plumtree uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF 5. ranga v Dornbirnu je Nika Strašek zmagala še drugič in napredovala v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-3 (predaja) izločila avstrijko Tamaro Kostic. Med posamezniki sta izpadla Matic Križnik in Aljaž Kirbiš. Sta se pa med dvojicami uvrstila v polfinale.

Na turnirju 4. ranga v Budimpešti je Tin Krstulovič v prvem krogu s 4-6 6-3 7-5 premagal Madžara Petera Dragarja.

TUKAJ.

Dalila Jakupovič, Kaja Juvan in Tom Kočevar dešman začeli z zmagami

bm, 23.10.2019

Dalila Jakupović, ki v zadnjem obdobju išče pravo formo in je ob slabših nastopih na lestvici WTA zrsnila na 186. mesto povratek med najboljše igralke išče na turnirjih ITF z nižjim nagradnim skladom. Ta teden je v kitajskem Nanningu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Je tretja nosilka turnirja, nastope pa je dobro začela in v prvem krogu s 6-2 6-4 premagala Kitajko Ziyue Sun.

Na 100.000 $ vrednem turnirju na Madžarskem je Kaja Juvan v prvem krogu igrala z romunsko kvalifikantko Miriam Bulgaru, 360. igralko sveta in se veselila zmage s 6-4 4-6 6-3. V drugem krogu jo čaka obračun z rusko kvalifikantko Viktorio Kan, ki je izločila prvo nosilko Paulo Badosa. Kanova je v prvem krogu kvalifikacij premagala našo Nino Potočnik.

Tom Kočevar Dešman je z odliko opravil uvodni nastop v Dohi (15.000 $), kjer je s 6-2 6-0 premagal Irca Ammarja Elamina. Mike Urbanija bo v drugem krogu turnirja v Antalyi (15.000 $) igral z 1. nosilcem Petrom Hellerjem iz Nemčije. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek v drugi krog Cavtata, Matic Križnik in Nika Strašek uspešna v Dornbirnu

bm, 22.10.2019

Na mladinskem turnirju ITF v Cavtatu, turnir je 3. ranga, je v prvem krogu Filip Jeff Planinšek, ki je drugi nosilec turnirja s 5-7 6-1 6-2 premagal Hrvata Noo Vukadina. Dan Trošt Slapnik je srečanje začel v ponedeljek in s 6-4 dobil prvi niz proti Dinu Prizmiću, v današnjem nadaljevanju prekinjenega srečanja pa je Hrvat zmagal s končnih 4-6 6-2-6-0. Poslovila se je tudi Tara Gorinšek, katero je s 6-4 6-1 premagala druga nosilka Hrvatica Tara Wurth.

Na turnirju ITF 5. ranga v Dornbirnu je Matic Križnik dvema zmagama v kvalifikacijah dodal še zmago v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-2 4-1 je bil boljši od Avstrijca Markusa Kosaka. Med dekleti je bila uspešna Nika Strašek, ki je v uvodnem nastopu s 6-3 6-4 premagala Švicarko Jade Haller. Izgubila je Eva Muller Uhan. Dobrih nastopov v kvalifikacijah ni uspela nadgraditi z zmago v prvem krogu glavnega turnirja saj je morala premoč priznati Britanki Natalie Wagner, ki je bila boljša s 6-7(1) 6-1 7-5. TUKAJ.

Slovenke februarja 2020 na turnir pokala federacij v Luksemburg

gb, 22.10.2019

Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo v okviru 1. evro-afriške skupine pokala federacij, 3. februarja 2020, pomerila v skupini A, ki bo igrala v Luksemburgu. Nacionalni teniški center v kraju Esch sur Alzette, tik ob francoski meji, bo gostil šest reprezentanc: Srbijo, Poljsko, Švedsko, Turčijo, Luksemburg in Slovenijo.

Najboljši dve reprezentanci iz skupine A se bosta še z dvema najboljšima iz skupine B, ki bo nastopila v Tallinu, združili z najboljšima dvema iz azijsko-oceanijske skupine in ameriške skupine – skupaj osem, ki se bodo borile za nastop v kvalifikacijah, le te pa že vodijo med svetovno elito. Teoretično se iz 1. evro-afriške skupine najboljši reprezentanci lahko uspe uvrstiti v boj za naslov najboljše ekipe na svetu leta 2021, ko bo finale pokala federacij v Budimpešti.

Slovenska skupina je zahtevna, saj bi v popolnih postavah ostalih reprezentanc, v Luksemburgu lahko nastopile: Poljakinji Magda Linette (42. WTA), 18-letna Iga Swiatek (61.), Švedinja Rebecca Peterson (43.), po drugi strani pa je prav, da slovenska reprezentanca razmišlja pozitivno in ambiciozno. Selektor slovenske reprezentance Andrej Kraševec: »Skupina je zahtevna, seveda pa je odvisno katere igralke bodo na tem tekmovanju igrale. Jasno, da v Luksemburg ne bomo šli z belo zastavo, pač pa z visokimi cilji. Časa je še dovolj, saj je zadnji rok za prijavo igralk 4. januar.«

Tekst: Gašper Bolhar TUKAJ.

Blaž Kavčič v Brestu izpadel v drugem krogu, zmaga za Mika Urbanijo v Antalyi

bm, 22.10.2019

Na ATP Challengerju v francoskem Brestu z nagradnim skladom 92.000 €+H je Blaž Kavčič v prvem krogu v tesnem obračunu po dveh urah in devetih minutah igre s 7-6(5) 7-6(8) premagal 22-letnega Francoza Alexandra Mullerja. Oba igralca sta po trikrat izgubila začetni udarec, Blaž pa je v srečanju dosegel 15 asov. V drugem nizu je Francozu ubranil kar šest set žog in čeprav je bil nasprotnik v seštevku točk boljši za tri točke(88-85) je zmaga zasluženo romala v roke Slovenca.

V drugem krogu se je pomeril s sedmim nosilcem, prav tako Francozom, 23-letnim Antoinom Hoangom, 107. igralcem lestvice ATP. Hoang je bil boljši z 2-6 6-1 6-2.

V Brestu je pred natančno dvajsetimi leti prvič v karieri na turnirjih serije challenger slavil danes 38-letni Švicar Roger Federer.

Na turnirju ITF v Antalyi (15K) se je v drugi krog uvrstil Mike Urbanija. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-1 premagal domačina Arda Azkara. TUKAJ.

Naše igralke neuspešne v kvalifikacijah turnirjev ITF v Poitiersu in Szekesfehervaru

bm, 22.10.2019

Naša dekleta ta teden nastopajo na močnih turnirjih ITF v Poitiersu (80.000 $) in Szekesfehervaru (100.000 $).

V francoskem Poitiersu je Manca Pislak v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala domačinko Sandy Callios in je za uvrstitev v glavni turnir igrala z Belorusinjo Lidziyo Marozava. Belorusinja je bila boljša s 6-1 7-5.

Na turnirju v Szekesfehervaru je dobro tekmo odigrala Nina Potočnik, a je morala premoč priznati Rusinji Victoriji Kan, 269. igralki lestvice WTA. Kanova je bila boljša s 6-4 7-6(5). Izgubila je tudi Nika Radišič, ki je igrala s Španko Georgino Garcia Perez (267). Španka je bila boljša s 6-3 6-0.

V glavnem turnirju je prijavljena Kaja Juvan. TUKAJ.

Mladinci ta teden na turnirjih ITF v Cavtatu, Dornbirnu in Rabatu

bm, 21.10.2019

Naši mladinci in mladinke ta teden nastopajo turnirjih ITF.

Na turnirju 3. ranga v Cavtatu sta bili v prvem krogu uspešni Tjaša Klevišar in Maja Makorič, izgubili pa so Maj Najvirt Kolarič pri fantih ter Ela Nala in Tara Katarina Milić pri dekletih. Nastopili bodo še Filip Jeff Planinšek, Dan Trošt Slapnik in Tara Gorinšek .

V Rabatu je na turnirju 4. ranga po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja nastopil Aljaž Jeran in s 7-6(2) 2-6 6-4 premagal četrtega nosilca Younesa Adnana iz Maroka.

V Dornbirnu je bil na turnirju 5. ranga v prvem krogu z zmago 7-6(5) 6-7(3) in 6-3 nad Poljakom Sandrom Szicem uspešen Aljaž Kirbiš. Izgubila je Pia Marija Rebec katero je s 6-3 6-3 premagala 1. nosilka Hrvatica Petra Marcinko. Nastopili bodo še kvalifikant Matic Križnik, kvalifikantka Eva Muller Uhan in Nika Strašek . TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila finalni obračun na turnirju ITF v Lagosu

bm, 21.10.2019

Nastja Kolar se je na drugem turnirju ITF (25.000 $) v nigerijskem Lagosu uvrstila v finale, tu pa s 5-7 6-1 3-6 izgubila s šesto nosilko Indijka Riyo Bhatia. To je bil njun tretji medsebojni obračun in druga zmaga za Indijko.

Na poti do finala je Kolarjeva v četrtfinalu s 6-2 2-6 7-5 premagala sedmo postavljeno Brazilko Lauro Pigossi, v polfinalu pa s 6-3 3-6 6-1 drugo nosilko, Ukrajinko Valeryo Strahkovo, za katero je bil to letošnji drugi polfinale.

Kolarjeva tako v letošnji sezoni ostaja pri eni zmagi na turnirjih ITF, prvo je dosegla konec novembra na turnirju ITF 15 K v Kairu. Kolarjeva bo na lestvici prihodnji teden pridobila 50 mest in se bo uvrščala okrog 390. mesta. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen v kvalifikacijah turnirja ATP 500 na Dunaju

bm, 20.10.2019

Aljaž Bedene je uspešno končal nastope v kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 na Dunaju in se uvrstil v glavni turnir.

V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 26-letni Slovak Jozef Kovalik, 176. igralec lestvice ATP. Aljaž je srečanje brez težav dobil s 6-2 6-4. V finalu kvalifikacij je igral s 6. nosilcem kvalifikacij Argentincem Federicom Delbonisom, 77. igralcem lestvice ATP. Aljaž je še enkrat več odlično nastopil in Delbonisa ugnal s 6-2 7-6(6).

V prvem krogu glavnega turnirja s ebo pomeril s 7. nosilcem in trenutno 20. igralcem sveta, Argentincem Guidom Pello. TUKAJ.

Na turnirju v Cavtatu v glavni turnir Dan Trošt Slapnik, v Rabatu Aljaž Jeran, v Dornbirnu Matic Križnik in Eva Muller Uhan

bm, 19.10.2019

Po Eli Nali Milić se je na turnirju ITF 3. ranga v Cavtatu v glavni turnir skozi kvalifikacije prebil tudi Koprčan Dan Trošt Slapnik. V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagal domačina Ivana Majića.

Na turnirju ITF 4. ranga v Rabatu je z dvema kvalifikacijskima zmagama v glavni turnir napredoval Aljaž Jeran.

V avstrijskem Dornbirnu je na turnirju ITF 5. ranga dvakrat zmagal Matic Križnik in se uvrstil v glavni turnir, kjer je v žrebu še Aljaž Kirbiš. Pri dekletih je dvakrat zmagala Eva Muller Uhan in prav tako napredovala v glavni turnir, kjer se je pridružila Niki Strašek in Pii Mariji Rebec. TUKAJ.

Dečki in deklice do 11 let na pripravah v Kranju, dekleta in fantje do 15 let v Mariboru

bm, 19.10.2019

V Kranju so se na enodnevnih teniških pripravah pod okriljem Tenis Slovenije zbrali dečki in deklice v starostni kategoriji do 11 let, v Mariboru pa so se zbrala dekleta in fantje v starostni kategoriji do 15 let. TUKAJ.

Aljaž Kirbiš izgubil finale turnirja dvojic ITF v Seefeldu

bm, 19.10.2019

Aljaž Kirbiš se je na mladinskem trunirju ITF 5. ranga v avstrijskem Seefeldu s soigralcem Gabrielom Matuszewskim iz Poljske uvrstil v finale konkurence dvojic.

V četrtfinalu sta s 6-2 7-6(4) izločila prva nosilca Bolgara Nikolaya Nedelcheva in Nemca Andrea Steinbacha. V polfinalu sta nato s 6-1 6-2 premagala Švicarja Florenta Limanija in Gianluco Marina. V finalu sta igrala z Avstrijcema Juliusom Rattom in Davidom Tomicem ter izgubila s 3-6 2-6.

Za 15-letnega Mariborčana je to prva uvrstitev v finale na turnirjih ITF.

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v Cavtatu sta dobro nastopila Ela Nala Milić in Dan Trošt Slapnik. Milićeva je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagala Hrvatico Tani Vlainić in se uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila Maji Makorič, Tari Gorinšek, Tjaši Klevišar in sestri Tari Katarini.

Pri fantih v kvalifikacijah nastopa Dan trošt Slapnik, ki je v prvem krogu s 6-2 6-4 premagal Aldina Jasarevica iz Avstrije, za uvrstitev v glavni turnir pa mora ugnati še Hrvata Ivana Majića. V glavni turnir je že uvrščen Filip Jeff Planinšek.

V Dornbirnu v Avstriji bosta v kvalifikaciajh turnirja ITF 5. ranga nastopila Matic Križnik pri fantih in Eva Muller Uhan pri dekletih. V glavnem turnirju so prijavljeni še Aljaž Kirbiš, Pia Marija Rebec in Nika Strašek. TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu turnirja ITF v Tabarki, Tom Kočevar Dešman poražen v četrtfinalu Dohe

bm, 18.10.2019

Pia Lovrič se je na drugem turinju ITF v Tabarki (15.000 $) poslovila v četrtfinalu. S 7-6(1) 6-0 jo je premagala Francozinja Ines Nicault. Pia je v prvem nizu povedla s 4-1, nato pa se je začela boriti s slabostjo, ki ni popustila do konca srečanja in ji je onemogočila enakovreden obračun s 24-letno Francozinjo.

Še tretja osvojitev točk na članskih turnirjih ITF ji bo prinesla pvo uvrstitev na člansko svetovno teniško lestvico WTA.

Tom Kočevar Dešman je nastopil na turnirju ITF (15.000 $) v Dohi in se poslovil v četrtfinalu. S 6-3 6-1 ga je nadigral Ukrajinec Marat Deviatiarov, ki je z odličnim servisom povsem razorožil našega igralca. Ta je imel izkoristek prvega servisa kar 84 %. Tomu je štirikrat odvzel servis, sam ga ni izgubil. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist v Dohi; konec za Katarino Srebotnik in Aljaža Bedeneta med dvojicami v Moskvi

bm, 17.10.2019

Tom Kočevar Dešman je na turnirju ITF (15.000 $) v Dohi zmagal še drugič in se uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagal 17-letnega Irca Ammarja Elamina, v drugem je bil s 6-4 7-5 boljši od 23-letnega Indijca Rishaboma Agarwala. V četrtfinalu bo igral z Ukrajincem Maratom Deviatiarovim.

Na turnirju WTA v Moskvi se je Katarina Srebotnik s soigralko iz Rusije Veroniko Kudermetovo uvrstila v četrtfinale. V uvodnem nastopu sta s 7-6(4) 6-3 premagali Rusinjo Ekaterino Alexandrovo in Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich. Za uvrstitev v polfinale sta igrali z Kirsten Flipkens iz Belgije in Američanko Bethanie Mattek Sands ter izgubili z 1-6 2-6.

Na ATP turnirju v Moskvi je Aljaž Bedene s soigralcem Nicolasom Jarryem izgubil četrtfinalni obračun dvojic. S 6-4 6-3 sta ju premagala Italijana Andreas Seppi in Thomas Fabbiano.

Po porazu med posamezniki v prvem krogu ATP challengerja v Las Vegasu je Blaž Rola v paru z Američanom Mitchellom Kruegerjem nastopil v konkurenci dvojic in se uvrstil v četrtfinale. Tu sta s 6-4 3-6 2-10 izgubila z Amaričanoma Evanom Kingom in Hunterjem Reesejem.

TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman dobro začel nastope v Dohi, Katarina Srebotnik v četrtfinale WTA turnirja dvojic v Moskvi

bm, 17.10.2019

Tom Kočevar Dešman je z zmago začel nastope na turnirju ITF (15.000 $) v Dohi. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagal 17-letnega Irca Ammarja Elamina in bo v drugem igral z 23-letnim Indijcem Rishabom Agarwalom.

Na turnirju WTA v Moskvi se je Katarina Srebotnik s soigralko iz Rusije Veroniko Kudermetovo uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu sta s 7-6(4) 6-3 premagali Rusinjo Ekaterino Alexandrovo in Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich. Za uvrstitev v polfinale bosta igrali z Kirsten Flipkens iz Belgije in Američanko Bethanie Mattek Sands.

Po porazu med posamezniki v prvem krogu ATP challengerja v Las Vegasu je Blaž Rola v paru z Američanom Mitchellom Kruegerjem nastopil v konkurenci dvojic in se uvrstil v četrtfinale. TUKAJ.

Pia Lovrič v četrtfinale v Tabarki, Nastja Kolar četrtfinalistka v Lagosu; poraz Nine Potočnik v Szekesfehervaru

bm, 17.10.2019

Pia Lovrič je tudi drugi turnir v Tabarki (15.000 $) začela z zmagama. V posamični konkurenci je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagala italijansko kvalifikantko Valentino Giavazzi, v drugem krogu pa je s 6-3 6-0 porazilo Italianko Saro Ziodat in se še tretjič zapored uvrstila najmanj v četrtfinale. Med dvojicami se ji je s soigralko Yasime Mansouri tokrat zalomilo v prvem krogu. S 4-6 6-3 11-9 sta ju premagali Italijanka Martina Colmegna in Rusinja Anna Ureke.

Nastja Kolar še en teden ostaja v Lagosu, kjer je prejšnji teden nastope na 25.000 $ vrednem turnirju končala v četrtfinalu. Ta teden na istem prizorišču nastopa na enako vrednem turnirju. Kot 4. nosilka je turnir začela z zmagama 6-1 6-0 nad Nigerijko Ronke Akingbade in 1-6 6-2 7-5 nad Burundijko Sado Nahimana, ki je prejšnji teden osvojila turnir v Lagosu, na dveh turnirjih pred tem pa je bila finalistka. Nahimanova je na zadnjih osemnajstih tekmah zabeležila petnajst zmag in le tri poraze. Kolarjeva bo v četrtfinalu igrala s 7. nosilko Lauro Pigossi iz Brazilije.

Na turnirju ITF (60.000 $) v Szekesfehervaru na Madžarskem je Nina Potočnik izgubila tekmo drugega kroga. S 6-2 6-3 jo je premagala 1. nosilka Danka Kovinić iz Črne Gore, 105. igralka lestvice WTA. Kljub porazu je Potočnikova z nastopomn lahko zadovoljna saj se je prvič v karieri uvrstila v drugi krog tako močnega turnirja. TUKAJ.

Polona Hercog obstala v drugem krogu Moskve

bm, 16.10.2019

Polona Hercog dobre forme v zadnjem obdobju ni uspela kronati s še eno odmevno zmago, čeprav je bila od nje oddaljena le korak. V drugem krogu miljonskega turnirja WTA v Moskvi je igrala s 3. nosilko in trenutno 10. igralko sveta, Švicarko Belindo Benčić. Po izjemnem prvem nizu v katerem je nasprotnici prepustila vsega eno igro in ji dvakrat odvzela servis je drugi niz z enim izgubljenim začetnim udarcem izgubila s 3-6. V odločilnem tretjem nizu je ponovno imela vse v svojih rokah, saj je z breakom v drugi igri povedla s 3-0. Žal ji v nadaljevanju ni uspelo zadržati svojega servisa, ki ga je dotlej izgubila samo enkrat. Izgubila ga je dvakrat zapored in do konca srečanja osvojila le še eno igro. Benčićeva je tako po nekaj manj kot dveh urah igre slavila z 1-6 6-3 6-4. Hercogova je v seštevku osvojila celo točko več (84-83) od nasprotnice, a ostala praznih rok.

Za uvrstitvev v drugi krog je prejela 55 WTA točk in 14.840 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Nina Potočnik v drugi krog turnirja ITF na Madžarskem, poraz Blaža Role ter mladincev Aljaža Jerana in Nike Strašek

bm, 16.10.2019

Izvrstno še naprej v Szekesfehervaru na Madžarskem igra Nina Potočnik, ki se je na turnirju ITF z nagradnim skladom 60.000 $ z dvema kvalifikacijskima in eno zmago v glavnem turnirju uvrstila v osmino finala.

V zadnjem krogu kvalifikacij je s 7-5 3-6 10-6 premagala 8. nosilko, 20-letno Rusinjo Amino Anshba, 342. igralko lestvice WTA. To je bil njun drugi medsebojni obračun, prvega je še v mladinski konkurenci dobila Rusinja, ki je bila leta 2016 na 6. mestu svetovne mladinske teniške lestvice.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z domačo povabljenko, 18-letno Adrienn Nagy, eno boljših madžarskih mladink. Igralki sta se letos pomerili še drugič in tudi drugič je bila boljša Potočnikova. Tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-4 ter dosegla prvo zmago v glavnem turnirju z nagradnim skladom 60K.

Ne gre pa po načrtih na ameriški turneji našemu drugemu loparju Blažu Roli. Potem, ko je poleti štirikrat prišel do polfinala turnirjev serije ATP challenger, nazadnje v Portorožu, mu to zdaj ne uspeva več. Na zadnji treh turnirjih je zabeležil dve zmagi in tri poraze. Ta teden je nastopil v Las Vegasu (54,160 $) in v uvodnem nastopu s 4-6 3-6 izgubil z 21-letnim domačinom Stefanom Kozlovim, ki je na lestvici ATP na 550. mestu, za nastop v Vegasu pa je prejel posebno povabilo. Blaž se na lestvici ATP trenutno vrti okrog 130. mesta, za preboj med najboljšo stoterico pa bo potreboval kak odmevnejši rezultat.

Na mladinskih ITF turnirjih sta z nastopi končala Aljaž Jeran in Nika Strašek. Jeran je igral v maroški Casablanci in po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja s 6-7(3) 2-6 izgubil z domačinom Assilom Boussayrijem. Na turnirju ITF 5. ranga v avstrtijskem Seefeldu je v drugem krogu izgubila Straškova. Ptujčanko je s 6-4 6-3 premagala Italijanka Rachele Rimondini. TUKAJ.

Marino Kegl na svetovnem prvenstvu gluhih nastope končal v četrtfinalu

bm, 15.10.2019

V turški Antalyi od 12. do 19. oktobra poteka svetovno teniško prvenstvo gluhih. V Antalijo je odpotoval najboljši slovenski teniški igralec Marino Kegl, ki na svetovni teniški lestvici gluhih zaeda peto mesto. 24-letnega slovenskega tekmovalca spremlja oče Darko, ki je njegov osebni trener že od leta 2011.

Marino je četrti nosilec turnirja moških na katerem nastopa 31 igralcev iz 16 držav, nastope pa je začel z dvema prepričljivima zmagama. V prvem krogu je s 6-0 6-0 premagal Turka Necatija Gormeza, v drugem je bil s 6-1 6-1 po uri in pol igre boljši od Rusa Iaroslava Revina.

V četrtfinalu se je meril z nepostavljenim 26-letnim Indijcem Prithvijem Sekharjem in izgubil z rezultatom 4-6 3-6. Indijec je doslej nastopil na nekaj turnirjih slušečih serije ITF, dvakrat celo v glavnem turnirju in se na lestvicvi profesionalnih teniških igralcev nahaja na 1790. mestu.

Z uvrstitvijo v četrtfinale je Marino izboljšal svojo uvrstitev iz svetovnega prvenstva v Nottinghamu leta 2015, ko je izgubil v osmini finala.

Marino Kegl že od rojstva trpi za popolno izgubo sluha, kar mu je zlasti na začetku kariere povzročalo precej težav. Glavna ovira mladega tenisača, ki se zgleduje po Ferrerju, Nadalu in Federerju, najbolj prikrajša pri orientaciji, eksplozivnosti, ravnotežju in občutku za prostor. »Študije, ki so jih delali v Ameriki, pravijo, da mora gluhi teniški igralec igrati 30 odstotkov bolje od slišečega, da sta enaka. Moj največji sovražnik je veter,« je pojasni Marino. Zaradi odsotnosti sluha ne sliši jakosti udarca, kar je za sprejemni udarec pomembna informacija. Najraje ima trdo igralno podlago, saj so na njej odboji najbolj enakomerni in tako lažje nadzoruje žogice in igro. Rekord Marinovega servisa znaša 208 kilometrov na uro, kar tudi za slišeče tenisače ni mačji kašelj. Njegova največja prednost je zagotovo dobrosrčnost, ki jo nemalokrat izkaže z donacijami ljudem v stiski, in v zavedanju, da v življenju ni nič samoumevno in da se brez velikih naporov ne da doseči veliko. Simpatični Sobočan v Sloveniji med gluhimi nima niti konkurence niti primernega sparing partnerja, s katerim bi se lahko pripravljal na največja tekmovanja. Zato kljub gluhoti tekmuje tudi med slišečimi. Na lestvici Tenis Slovenija je trenutno na 25. mestu. (Vir: Spletnatv) TUKAJ.

Polona Hercog z zmago začela nastope v Moskvi; Aljaž Bedene izgubil s Karlovićem, včeraj pa zmagal med dvojicami

bm, 15.10.2019

Najmočnejši ženski turnir serije WTA je ta teden v Moskvi. Turnir z nagradnim skladom 1.032.000 $ je privabil tri igralke iz prve deseterice z Eleno Svitolino na čelu, od Slovenk pa nastopa le Polona Hercog. V prvem krogu je igrala s 23-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 10 mest za Hercogovo, na 58. mesto. Hercogova je srečanje dobila z rezultatom 6-4 6-2. Ob zelo dobrem serviranju je začetni servis izgubila samo enkrat, nasprotnici ga je odvzela štirikrat. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje na WTA touru in tretja zmaga za Hercogovo Obe igralki sta na zadnjem turnirju v Linzu izgubili v prvem krogu. Hercogovo je premagala Dona Vekić, od Siniakove je bila boljša Kristina Mladenović. V drugem krogu se bo Hercogova pomerila pomerila s Švicarko, 3. nosilko turnirja Belindo Benčić.

Nekoliko nižji je v Moskvi denarni sklad na moškem turnirju. Ta znaša 922.520 $, iz prve deseterice pa bosta nastopila dva igralca. Najbolj vroč je trenutno Daniil Medvedev, četrti igralec sveta in zmagovalec zadnjega turnirja v Šanghaju. V žrebu je bil tudi naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki se je v prvem krogu pomeril s hrvaškim veteranom Ivom Karlovićem. Ta je nastopil prvič po OP ZDA, kjer je v prvem krogu tekmo predal. Aljaž, ki je ta teden na 73. mestu lestvice ATP ima za sabo dobra nastopa v Metzu in Orleansu in tudi v srečanju s Karlovićem je zaigral dobro, a na koncu v tesnem zaključku tekme ostal praznih rok. Po dveh urah in enajstih minutah igre je Karlović slavil s 6-4 6-7(5) 7-6(6). Oba igralca sta ponovno navdušila s servisom in v celotnem srečanju smo videli samo en brejk, ki ga je v prvem nizu dosegel Karlović. Aljaž je imel v srečanju vsega eno brejk priložnost. Karlović je dosegel 35 asov, Alčjaž 23. Hrvat je na prvi zadet servis izgubil devet točk, Alčjaž samo sedem, na koncu pa je bil naš igralec v seštevku celo boljši za tri točke (107-104).

Bedene in Karlović sta se na turnirjih serije ATP tour pomerila petič, Karlović pa je tokrat zmagal prvič. Aljažje zadnji obračun dobil na nepozabnem srečanju leta 2017 na wimbledonski travi, ko je slavil v petih nizih z rezultatom 6-7(5) 7-6(6) 6-7(7) 7-6(7) 8-6.

Aljaž jenastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Čilencem Nocilasom Jarryem. V prvem krogu sta z 2-6 7-6(5) 10-5 premagala Rusa Evgenya Donskoya in Andreya Rubleva. TUKAJ.

Na turnirjih ITF zaenkrat uspešna Aljaž Jeran med mladinci in Nina Potočnik med članicami

bm, 14.10.2019

Začeli so se turnirji ITF v mladinski in članski konkurenci. Med članicami je v prvem krogu kvalifikacij v ameriškem Wacu (25.000 $) Kristina Novak zmagala, v drugem krogu pa je nato morala premoč priznati prvi nosilki Chanell Van Nguyen. V moškem delu turnirja je tekmo prvega kroga izgubil Sven Lah.

V kvalifikacijah turnirja v Szekesfehervaru (60.000 $) je prvi nastop uspešno opravila Nina Potočnik, ki je napredovala potem, ko ji je ob zaostanku z 2-6 0-4 srečanje predala Vivien Juhaszova.Veronika Erjavecje v prvem krogu klonila proti Romunki Nicoleti Dascalu, slednja je bila boljša s 7-6(0) 6-3,Nika Radišič pa je z 2-6 5-7 izgubila z Romunko Miriam Bulgaru.

Na turnirju ITF v Dohi (15.000 $) bo nastopil Tom Kočevar Dešman.

Uspešen nastop bo v Tabarki poskušala ponoviti in morda celo nadgraditi Pia Lovrič, katero v prvem krogu čaka obračun s kvalifikantko.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Casablanki je dve kvalifikacijski zmagi dosegel Aljaž Jeran in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo igral z Maročanom Assilom Boussayrijem, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Na turnirju ITF 5. ranga v Seefeldu sta v prvem krogu izgubila Aljaž Kirbiš in Tilen Kovač. Med dekleti bo nastopila Nika Strašek, ki je bila v prvem krogu prosta.

TUKAJ.

Kaja Juvan tudi v drugo brez glavnega turnirja

bm, 13.10.2019

Kaja Juvan se tudi v drugem poskusu ni uspela uvrstiti v glavni žreb turnirja WTA, tokrat v Luksemburgu. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala povratnico na teniška igrišča Tatiano Golovin, se je v drugem krogu pomerila s staro znanko iz mladinske konkurence, leto dni mlajšo Ukrajinko Marto Kostyuk. Slednja trenutno na lestvici WTA zaseda 163. mesto, najvišje pa je bila že na 116. mestu januarja letos.

Juvanova, ki je bila s 134. mestom na lestvici WTA 5. nosilka kvalifikacij, je srečanje začela slabo in prvi niz v vsega 21 minutah izgubila z 0-6. Povsem ji je zatajil začetni udarec, saj je v nizu na svoj prvi in drugi servis osvojila samo 4 točke, skupaj pa 13 točk.

Drugi niz je začela veliko bolje in ga tako tudi nadaljevala, a njen servis tudi v drugem nizu ni bil na nivoju. Čeprav je bil njen prvi servis uspešen v 58 %, je uspešnost drugega z le 33 % tudi tokrat močno zaostajala. Kaja je v prvem nizu izgubila vse tri začetne udarce, prav toliko tudi v drugem, a je v drugem nasprotnici vendarle servis odvzela dvakrat. Kostyukova je bila na koncu boljša za dvajset točk (70-50), tekmo pa je dobila s 6-0 6-4 po uri in osmih minutah igre.

Ukrajinka je tako po štirih zmagah in enem porazu v mladinski konkurenci dobila še prvo medsebojno srečanje na profesionalnih turnirjih. TUKAJ.

Pia Lovrič v Tabarki dvakratna finalistka turnirja ITF, a žal ostala brez naslova

bm, 13.10.2019

Izjemen teden je za 17-letno Domžalčanko Pio Lovrič, ki je po uspešni mladinski sezoni ta teden nastopila na svojem šele drugem profesionalnem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v tunizijski Tabarki. Nastop v glavnem žrebu ji je pripadel kot članici elitne stoterice mladink, med katerimi se nahaja na 56. mestu.

Tako med posameznicami, kot med dvojicami se je uvrstila v finale, a tokrat žal v obeh konkurencah ostala brez naslova. V finalu je igrala s 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 825. mesto. Stamatova je bila boljša s 6-4 6-3, je pa to šele njen drugi naslov na turnirjih ITF. Prvega je osvojila leta 2015.

Lovričeva je na uvodnih osmih tekmah v čanski konkurenci dosegla šest zmag in doživela dva poraza, ob tokratnem finalu v Tabarki je bila še četrtfinalistka v češkem Olomoucu. V konkurenci dvojic se je na obeh turnirjih uvrstila v finale. Tokrat je igrala za italijanko Saro Ziodato, naslov pa sta za las zgrešili, saj sta finalni obračun dvojic izgubili z rezultatom 6-2 2-6 9-11.

Klub finalnima porazoma je lahko Lovričeva s prvimi dosežki na profesionalnih turnirjih več kot zadovoljna, saj predstavljajo odlično popotnico za naprej in dokazujejo, da je že konkurenčna profesionalnim teniškim igralkam v članski konkurenci. TUKAJ.

Pia Lovrič tudi v polfinalu poskrbela za preobrat in z njim za prvi finale v karieri na članskih turnirjih ITF

bm, 12.10.2019

Pia Lovrič je še drugič v zadnjih dveh dneh na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) poskrbela za velik preobrat v srečanju in po izgubljenem prvem nizu dobila tekmo. Tokrat je premagala favorizirano 1. nosilko turnirja, 22-letno Italijanko Martino Colmegna, na zadnjih dveh turnirjih v Tabarki zmagovalko in finalistko ter ji zadala drugi poraz na zadnjih trinajstih srečanjih. Lovričeva je bila boljša s 3-6 6-2 6-2. Tudi tokrat smo spremljali razburljivo srečanje v katerem je Italijanka po dobljenem prvem nizu v drugem povedla z 2-0, nato pa izgubila šest iger zapored. Enaka zgodba se je ponovila v odločilnem tretjem nizu, ko je po vodstvu Colmegne z 2-0 Pia osvojila šest zaporednih iger in tudi tretji niz, tako kot drugega, dobila s 6-2.

Za Pio je to drugi nastop na na profesionalnih ženskih članskih turnirjih ITF in prvi finale, doslej pa je dosegla šest zmag in doživela en poraz in sicer v četrtfinalu prvega turnirja v Olomoucu.

Za prvi naslov v karieri se bo borila s 6. nosilko, 26-letno Bolgarko Julijo Stamatovo za katero je letošnji najboljši turnir, saj je uvrstitev v finale njen najboljši letošnji dosežek, saj se je v letošnji sezoni doslej samo dvakrat uvrstila v četrtfinale. Glede na odlično formo Lovričeve se lahko tako jutri nadeja osvojitve prvega članskega turnirja ITF v karieri.

Žal ji naslova ni uspelo odnesti med dvojicami saj sta z Italijanko Saro Ziodato izgubili finalni obračun. Z 2-6 6-2 11-9 sta bili za odtenek boljši Italijanki Martina Colmegna in Aurora Zantedeschi. TUKAJ.

Kaja Juvan uspešna v prvem krogu kvalifikacij v Luksemburgu, poraz Dalile Jakupović

bm, 12.10.2019

Kaja Juvan in Dalila Jakupović ta konec tedna nastopata v kvalifikacijah turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luksemburgu.

Juvanova je s 134. mestom na lestvici WTA 5. nosilka kvalifikacij in je v prvem krogu igrala z 31-letno francosko povabljenko Tatiano Golovin, ki trenutno nima rankinga.

Juvanova je bila boljša s 6-3 6-1 in se je zanesljivo uvrstila v drugi krog, kjer bo igrala s staro znanko iz mladinskih turnirjev 17-letno Ukrajinko Marto Kostyuk.

Golovinova je bila leta 2008 12. igralka sveta, osvojila pa je dva WTA turnirja. Tega leta je tudi zadnjič nastopila na profesionalnem turnirju, ko je v Berlinu v prvem krogu izgubila s Karoline Wozniacki.

Nadaljevanje kariere ji je onemogočilo kronično vnetje hrbta - ankilozirajoči spondilitis, ki predstavlja eno od oblik artritisa. Po enajstih letih je septembra naznanila vrnitev na teniška igrišča in njen prvi nastop bo prav obračun z našo Kajo Juvan.

O vrnitvi je Francozinja resneje začela razmišljati letos poleti, prejšnji mesec pa se je začela tudi resno fizično pripravljati. Njen cilj je bil, da bi začela nastopati prihodnje leto, a so se stvari odvijale hitreje od pričakovanj in tako bo ob podpori francoske teniške zveze prvič nastopila že v Luksemburgu. Kljub temu da še čuti bolečine se je odločila za vrnitev potem, ko je zadnjih nekaj let delala kot teniški komentator, zadnje leto pa je v številnih razgovorih z zdravniki prišla do spoznanja, da obstajajo tretmaji, ki bi ji morda lahko omočili igranje na najvišji ravni.

Dalila Jakupović, ki trenutno na lestvici WTA zaseda 175. mesto je tekmo že odigrala. Njena nasprotnica je bila 23-letna Francozinja Jessika Ponchet, 185. igralka sveta. Jakupovićeva pa tudi tokrat ni našla poti do zmage. Francozinja je bila boljša s 6-2 6-3, Dalila pa je doživela še deseti poraz na zadnjih dvanajstih tekmah. TUKAJ.

Pia Lovrič po preobratu v polfinale turnirja ITF v Tabarki, presnetljiv poraz Kolarjeve v Lagosu

bm, 11.10.2019

Pia Lovrič se je v svojem drugem nastopu na članskih turnirjih ITF, ta teden igra v Tabarki (15.000 $), uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je po preobratu, ki ga je pripravila po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-2, s končnim izidom 1-6 6-2 6-0 premagala 3. nosilko turnirja, Britanko Alice Gillian, 692. igralko lestvice WTA in 56. igralko članske lestvice ITF. V skorajda neverjetnem preobratu je po izidu 0-2 v drugem nizu Lovričeva do konca srečanja nanizala dvanajst zaporednih iger v katerih je Britanka osvojila vsega 14 točk.

Precej težja naloga zdaj Pio čaka v polfinalu, ko bo njena nasprotnica 1. nosilka turnirja, 22-letna Italijanka Martina Colmegna. Ta je prav tako v izvrstni formi, saj je to že njen četrti zaporedni turnir na katerem se je uvrstila najmanj v polfinale, pri čemer je en turnir osvojila, še enkrat pa je bila finalistka. Nanizala je zavidanja vrednih 15 zmag in doživela samo dva poraza. Italijanka na lestvici WTA zaseda 496. mesto.

Lovričeva odlično nastopa tudi v dvojicah, kjer se je s soigralko Saro Ziodato uvrstila v finale. V polfinalu sta z 1-6 6-4 10-8 premagali Argentinko Augustino Chlpac in Bolgarko Ani Vangelovo. Za Lovričevo je to prvi finale na članskih turnirjih ITF. Na prvem turnirju v Olomoucu je nastope končala v polfinalu.

Presenetljivo pa je četrtfinali obračun v Lagosu (25.000 $) izgubila Nastja Kolar, tretja nosilka turnirja. S 6-3 6-4 jo je premagala na lestvici WTA 170 mest nižje uvrščena 8. nosilka, 22-letna Švedinja Fanny Ostlund. TUKAJ.

Blaž Rola brez četrtfinala v Fairfieldu, Katarina Srebotnik izgubila v Linzu

bm, 11.10.2019

Blaž Rola je ta teden nastopil na turnirju serije ATP challenger v ameriškem Fairfieldu. Turnir ima nagradni sklad 108.320 $, Blažu pa je pripadlo mesto petega nosilca. V tretjem krogu se je meril z deveto postavljenim Darianom Kingom iz Barbadosa in po uri in sedemnajstih minutah izgubil s 4-6 2-6. Blaž tokrat ni najbolje serviral, izkoristek drugega servisa je imel zgolj 43 %, v srečanju pa je začetni udarec izgubil štirikrat. King je bil v osvojenih točkah boljši s 60-45.

Na turnirju WTA v Linzu je v konkurenci dvojic v četrtfinalu izpadla Katarina Srebotnik, ki je igrala v paru z Lauro Siegemund iz Nemčije. S 7-6(4) 6-4 sta ju premagali Američanki Caty Mcnally in Cori Gauff. TUKAJ.

Blaž Vidovič izgubil polfinale turnirja ITF 5. ranga v Tremosinu, Tara Katarina in Ela Nala Milić polfinalistki med dvojicami

bm, 11.10.2019

17-letni Ptujčan Blaž Vidovič se je uvrstil v polfinale mladinskega turnirja ITF 5. ranga v italijanskem Tremosinu, kjer je z nastopi končal.

V prvem krogu je bil kot četrti nosilec prost, v drugem je s 6-3 6-2 izločil Španca Pola Del Castilla, v tretjem krogu pa je bil s 6-4 7-5 boljši še od Italijana Niccola Ciavarelle. V četrtfinalu je igral z Italijanom Jonasom Greifom in zmagal s 7-6(2) 7-6(3). V polfinalu se je pomeril z osmim nosilcem Belgijcem Noahom Merrejem in izgubil s 4-6 1-6.

Za Vidoviča je to tretja najboljša uvrstitev v karieri, potem, ko je bil še polfinalist na turnirju 4. ranga v Mariboru leta 2018 in finalist turnirja 5. ranga v Baru leta 2017. Na lestvici ITF se trenutno nahaja na 815. mestu, leta 2018 pa je bil s 474. mestom na svetovni mladinski teniški lestvici uvrščen najvišje v karieri.

Na istem turnirju sta v tretjem krogu z nastopi v konkurenci posameznic končali Tara Katarina Milić, s 6-1 6-4 jo je premagala domača povabljenka Anna Paradisi in Tarina mlajša sestra Ela Nala , katero je s 6-1 6-3 izločila Italijanka Linda Salvi.

Sta pa naši dekleti zelo dobro nastopili med med dvojicami, kjer sta se uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 4-6 7-5 10-5 premagali Italijanki Camillo Gennaro in Emmo Rizzetto, v polfinalu pa sta v še enem tesnem obračunu s 6-7(5) 4-6 izgubili z Italijankama Andreo Mario Artimedi in in Carlotto Moccia. TUKAJ.

Slovenska ekipa deklic do 14 let nastopila v Linzu

bm, 10.10.2019

Organizatorji teniškega turnirja WTA v Linzu v času trajanja turnirja organizirajo t.i. Nations cup na katerem bodo nastopile deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Slovenijo bosta zastopali A ekipa letnik 2005 in B ekipa letnik 2006. V ekipi A bosta nastopili Ana Lanišek in Maša Viriant, v ekipi B pa Ana Tara Praček in Lija Mumlek. Deklice na turnirju spremljata Marko Por in Daniel Šantl.

Igralke bodo na turnirju obravnavane podobno kot njihove starejše vzornice, ki nastopajo na turnirju, tako da se bodo imele priložnost seznaniti z njihovo dnevno rutino in jih seveda spremljati od blizu na treningih in tekmah. Nastanjene bodo v uradnem hotelu turnirja, dobile bodo akreditacije in uporabljale uradni prevoz turnirja, prehranjevale pa se bodo v restavraciji, ki je namenjena tudi profesionalnim igralkam.

Igralke so v Linz prispele v sredo, danes bodo odigrale tekmo z Avstrijo, v petek pa sledi razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.

Ana Lanišek bo igrala z Liez Rothemsteiner, Maša Viriant z Johanno Hiesmaier, Ana Tara Praček s Tamaro Kostić in Lija Mumlek z Aleksandro Zimmer. TUKAJ.

Pia Lovrič v četrtfinale turnirja ITF v Tabarki , Nastja Kolar četrtfinalistka v Lagosu

bm, 10.10.2019

Pia Lovrič ta teden nastopa na drugem profesionalnem turnirju v karieri, tokrat v Tabarki (15.000 $). Nastop v glavnem turnirju ji zagotavlja uvrstitev med najboljših sto mladink sveta, ki imajo v glavnih žrebih turnirjev ITF rezervirana mesta. Zaenkrat priložnosti odlično izkorišča. Potem, ko se je v prvem nastopu v Olomoucu avgusta letos uvrstila v četrtfinale je tudi tokrat dosegla najmanj četrtfinale.

V prvem krogu je z 2-6 6-2 6-2 izločila peto nosilko Belorusinjo Sadafmoh Tolibovo, 820. igralko lestvice WTA. V drugem krogu je igrala s Portugalko Saro Lanca (1076) in tudi tokrat zanesljivo slavila s 6-3 6-2. V konkurenci dvojic se je s soigralko Saro Ziodato uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF v Lagosu (25.000 $) je tretja nosilka Nastja Kolar. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Celestine Avomo Ella iz Gabona, v drugem pa je bila s 6-2 6-3 boljša od Južnoafričanke Zoe Kruger.

. TUKAJ.

Blaž Rola zmagal v uvodnem nastopu v Fairfieldu, Jan Kupčič izgubil v Burgasu

bm, 09.10.2019

Blaž Rola je ta teden na turnirju serije ATP challenger v ameriškem Fairfieldu. Turnir ima nagradni sklad 108.320 $, Blažu pa pripada mesto petega nosilca.

Turnir je začel z zmago in v prvem krogu brez težav s 6-1 6-4 odpravil Argentinca Agustina Velottija, 389. igralca lestvice ATP. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje, po današnji Blaževi zmagi pa je izid v medsebojnih obračunih poravnan na 2-2. Blaž je zelo dobro serviral in na svoj uspešno izveden prvi začetni udarec osvojil 84 % točk, v srečanju pa je imel Velotti na voljo samo en brejk priložnost.

Na turnirju ITF (15.000 $) v bolgarskem Burgasu je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Jan Kupčič, ki je nastopil s posebnim povabilom. S 3-6 6-2 6-2 ga je premagal 1. nosilec Fabrizio Ornago, 448. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Manca Pislak v drugi krog turnirja na Sardiniji, Nastja Kolar uspešna v Lagosu

bm, 09.10.2019

Na mednarodnih turnirjih ITF se je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) v glavni turnir uvrstila Manca Pislak. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 7-6(5) 6-4 premagala 18-letno domačinko Federico Rossi. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z Italijanko Cristiano Ferrando in zmagala s 6-7(4) 6-3 6-3. Zadj jo čaka obračun z drugo nosilko Turkinjo Caglo Buyukakcay, 186. igralko lestvice WTA.

V kvalifikacijah turnirja ITF v Antalyi je v prvem krogu Anže Arh s 6-4 6-3 premagal Črnogorca Igorja Saveljića. Za napredovanje v glavni turnir se je boril z Nemcem Michaelom Weindlom in pri zaostanku 3-6 0-3 tekmo predal. Na istem turnirju je v prvem krogu kvalifikacij Luka Miklavčič s 6-2 4-6 2-10 izgubil z Rusom Alexandrom Ovcharovim.

Ta teden bodo nastopili še Blaž Rola na challengerju v ameriškem Fairfieldu, Pia Lovrič na turnirju v Tabarki (15.000 $), Jan Kupčič na turnirju v Burgasu (15.000 $) in Nastja Kolar v Lagosu (25.000 $).

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Tremosinah bosta nastopila Blaž Vidovič in Tara Katarina Milić. TUKAJ.

Po Kaji Juvan v Linzu izpadla tudi Polona Hercog, uspešna pa Katarina Srebotnik med dvojicami

bm, 09.10.2019

Po dveh mesecih odsotnosti s teniških turnirjev se je po uspešno opravljenem zaključku mature na teniška igrišča vrnila 18-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Juvanova na lestvici WTA trenutno zaseda 134. mesto, za povratek na serijo turnirjev WTA pa je izbrala avstrijski Linz. Turnir ima nagradni sklad 250.000 $, kot vsi dvoranski turnirji ob koncu sezone pa tudi na tem nastopajo odlične igralke, tako da je morala Juvanova v kvalifikacije.

Žreb ji je v prvem krogu namenil drugo nosilko, Nemko Lauro Siegemund, 78. igralko lestvice WTA. To je njun prvi medsebojni obračun, dobila pa ga je Siegemundova s 6-3 7-5. Juvanovi se je poznala nekoliko daljša odsotnost in pomanjkanje resnih tekem, tako da je v prvem nizu delovala dokaj nezanesljivo. V nadaljevanju je zaigrala bolje, a ji je začetni udarec povzročal kar nekaj težav, tako da si je Nemka priigrala kar 12 brejk priložnosti, izkoristila je štiri, na srečanju pa skupaj sedem od sedemnajstih. Juvanova je nasprotnici servis skupaj odvzela štirikrat. Nemka je bila na koncu boljša za 11 točk (76-65).

V Linzu je v glavnem turnirju nastopila Polona Hercog, ki je v prvem krogu igrala s Hrvatico Donno Vekić. Hercogova je v zadnjem času prikazovala izvrstne predstave zato smo v Linzu pričakovali še en tesen obračun, a je bila tokrat 23-letna hrvaška igralka razred zase in je po vsega 50 minutah igre slavila s 6-1 6-1. Vekićeva, ki je sicer 4. nosilka turnirja v Linzu je odlično servirala in na svoj začetni udarec izgubila vsega štiri točke, pri čemer se ni srečala z nobeno brejk priložnostjo Hercogove. Ta je začetni udarec izgubila petkrat, odstotek izkriščenosti servisa pa je imela 55 pri prvem in 33 pri drugem začetnem udarcu. V seštevku točk je bila Vekićeva boljša s 52-24.

Z zmago je nastope začela Katarina Srebotnik, ki igra v paru z Nemko Lauro Siegemund. Sta tretji nosilki turnirja dvojic, v prvem krogu pa sta s 6-2 6-1 premagali Francozinjo Fiono Ferro in Švicarko Jill Teichmann. TUKAJ.

Izpadla še zadnja slovenska predstavnica na mednarodnih turnirjih ta teden

bm, 04.10.2019

Za nami je eden slabših tednov na mednarodni teniški sceni saj so se vsi naši igralci in igralke tokrat poslovili pred zaključnimi obračuni. Zadnja je z nastopi v drugem krogu turnija ITF v Sharm El Sheikhu končala Nastja Kolar, ki je tako prekinila izjemno uspešno serijo nastopov v Kairu, kjer je bila zapored finalistka in zmagovalka. Za 25-letno Celjanko je bila tokrat usodna podaljšana igra tretjega niza obračuna z Anne Sophie Morandais iz Guadeloupa. 20- letnica iz karibskega otočja je bila boljša z 2-6 6-4 7-6(5). TUKAJ.

Slovenska Davis cup ekipa je lahko z žrebom Davisovega pokala zadovoljna, čaka pa jo potovanje v Azijo

bm, 04.10.2019

Včeraj je bil na sedežu ITF-a opravljen žreb play offa prve in druge svetovne skupine Davisovega pokala. Slovenija se bo po letošnjem uspešnem nastopu v Egiptu prihodnje leto borila za nastop v prvi svetovni skupni Davisovega pokala. Gre za nov format tekmovanja, v katerem sta prva in druga svetovna skupina zamenjali dosedanje regijske skupine, za nastop v prvi in drugi svetovni skupini pa se bo borilo 48 reprezentanc.

Nasprotnik Slovenije bo poraženec tekme med Indijo in Pakistanom, ta pa bo imel prednost domačega igrišča, kar pomeni, da bodo naši fantje v vsakem primeru gostovali. Tekma bo 20. septembra 2020.

Slovenski kapetan Miha Mlakar glede na kakovost igralcev obeh reprezentanc, ki sta mogoča nasprotnika Slovenije pričakuje, da bo Slovenija igrala s Pakistanom. " Igrali bomo v gosteh, kar je vedno težko. Dokaz je bil minuli obračun proti Egiptu, kjer so bile res težke razmere. Ne vem, kakšne razmere nas bodo marca čakale v Aziji. Je pa informacija o tekmah v Davisovem pokalu pravočasna, saj si bodo naši najboljši tekmovalci lažje prilagodili urnik turnirjev," je žreb ocenil selektor slovenske reprezentance.

Glede na uvrstitve igralcev na lestvici ATP je žreb ugoden saj nobeden izmed verjetnih nasprotnikov, pakistankih igralcev, na lestvici ATP ni uvrščen med prvih tisoč igralcev na svetu. Najboljši Pakistanec je 25-letni Ahmed Choudhary, ki zaseda 1373 mesto. TUKAJ.

Neuspešen dan za slovenske igralke in igralce; porazi Polone Hercog, Blaža Kavčiča, Pie Čuk in Mika Urbanije, svetla točka samo Nastja Kolar

bm, 02.10.2019

Za našimi profesionalnimi teniškimi igralci in igralkami je slab dan saj so z izjemo Nastje Kolar vsi izgubili.

Zelo blizu uspeha je bila na 8,3 mio $ vrednem turnirju WTA v Pekingu Polona Hercog, a je v prvem nizu zamudila preveč, da bi v nadaljevanju lahko bila uspešna. Proti Nizozemki Kiki Bertens, 8. nosilki in 8. igralki sveta je v prvem nizu z brejkoma dvakrat povedla s 5-4 in 6-5, a tudi sama oba svoja servisa nato izgubila in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. Tudi v tej si je priigrala prednost s 5-2 in nato imela pri izidu 6-4 dve zaključni žogici za prvi niz, a nato izgubila štiri točke zapored in ob odhodu na odmor vidno razočarana zalučala lopar po tleh.

Drugi niz je odigrala odlično, gladko dobivala vse svoje servise, v šesti in osmi igri pa servis odvzela Bertensovi za zmago s 6-2. Tudi tretji niz je začela obetavno, a v peti igri prvič izgubila svoj začetni udarec, kar se ji je primerilo še v deveti igri in zmaga je šla v roke nasprotnice, ki je bila sicer danes zagotovo premagljiva. V tekmi, ki je trajala dve uri in sedemnajst minut je Hercogova predvsem v tretjem nizu zadela premalo prvih servisov (41 %), tako da je Bertensova na returnih osvojila 13 točk, Polona na servis nasprotnice samo pet. V srečanju je bila Bertensova boljša za dve točki (90-88). Hercogova tokrat nasprotnici ni zabila nobenega asa, naredila pa je šest dvojnih napak, eno izmed njih tudi v zadnji točki podaljšane igre prvega niza.

Uvrstitev v tretji krog ji je prinesla 120 WTA točk in 85.980 $ denarne nagrade.

V zelo slabi dnevni formi je bila danes Blaž Kavčič na turnirju serije challenger v Barceloni. V drugem krogu je igral z Italijanom Federicom Gaiom in po vsega 57 minutah igre izgubil z 1-6 0-6. Blažu je danes povsem zatajil začetni udarec saj je na svoj servis skupaj osvojil le 18 točk, od tega 14 na prvi in vsega 4 na drugi servis. Servis je izgubil petkrat.

Na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) se je v prvem krogu poslovila Pia Čuk. S 7-5 6-3 jo je premagala francoska mladinka, 17-letna Julie Belgraver.

Tudi Mike Urbanija danes ni imel najboljšega dne saj je na turnirju v Antalyi v prvem krogu z 0-6 0-6 izgubil z danskim najstnikom, komaj 16-letnim Holgerjem Vitusom Runejem.

Že včeraj je v zadjem krogu kvalifikacij v Santa Margheriti (25.000 $) izgubila Nina Potočnik. Z 2-6 6-2 10-8 jo je premagala Kolumbijka Juliana Lizarazo.

Edina svetla točka je bila danes Nastja Kolar, ki nadaljuje zmagovito serijo na turnirju ITF v Sharm El Sheikhu. Tu je prva nosilka, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 odpravila Theiviyo Selvarajoo iz Malezije.

Ko ne gre članom očitno ne gre niti mladincem. Na turnirju ITF 5. ranga v Baru so izpadli Gal Emeršič Potočnik v drugem krogu, že v prvem pa Nik Jurjevčič in Jelena Kovačevič. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.