Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blaž Kavčič v Brestu izpadel v drugem krogu, zmaga za Mika Urbanijo v Antalyi

bm, 22.10.2019

Na ATP Challengerju v francoskem Brestu z nagradnim skladom 92.000 €+H je Blaž Kavčič v prvem krogu v tesnem obračunu po dveh urah in devetih minutah igre s 7-6(5) 7-6(8) premagal 22-letnega Francoza Alexandra Mullerja. Oba igralca sta po trikrat izgubila začetni udarec, Blaž pa je v srečanju dosegel 15 asov. V drugem nizu je Francozu ubranil kar šest set žog in čeprav je bil nasprotnik v seštevku točk boljši za tri točke(88-85) je zmaga zasluženo romala v roke Slovenca.

V drugem krogu se je pomeril s sedmim nosilcem, prav tako Francozom, 23-letnim Antoinom Hoangom, 107. igralcem lestvice ATP. Hoang je bil boljši z 2-6 6-1 6-2.

V Brestu je pred natančno dvajsetimi leti prvič v karieri na turnirjih serije challenger slavil danes 38-letni Švicar Roger Federer.

Na turnirju ITF v Antalyi (15K) se je v drugi krog uvrstil Mike Urbanija. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-1 premagal domačina Arda Azkara.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.