Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene po fantastični predstavi v drugi krog turnirja ATP serije 500 na Dunaju

bm, 24.10.2019

Teniška poezija bi lahko poimenovali današnjo vrhunsko predstavo našega najboljšega teniškega igralca ta hip Aljaža Bedeneta na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € na Dunaju. V prvem krogu je s 6-4 6-4 v uri in sedemindvajsetih minutah igre ugnal sedmega nosilca turnirja in trenutno 20. tenisača sveta, Argentinca Guida Pello. Aljaž je odigral fantastično partijo v kateri je ob izjemnem servisu, izgubil je vsega eno točko na zadet prvi začetni udarec, dosegel petnajst asov, nenadkriljiv pa je bil tudi v igri v polju. Z le malo neizsiljenimi napakami je tokrat povsem naigral tekmeca in se mu na najboljši možen način oddolžil za lanski poraz na turnirju v Umagu.

To je bila za Aljaža že tretja zaporedna zmaga na turnirju, dve je dodal še v kvalifikacijah, za napredovanje v četrtfinale pa ga čaka obračun s Francozom Gillesom Simonom, s katerim se je doslej srečal dvakrat in obakrat igrišče zapustil kot zmagovalec.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.