prijava_e
Novica

Kaja Juvan uspešna v prvem krogu kvalifikacij v Luksemburgu, poraz Dalile Jakupović


bm


Kaja Juvan in Dalila Jakupović ta konec tedna nastopata v kvalifikacijah turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luksemburgu.

Juvanova je s 134. mestom na lestvici WTA 5. nosilka kvalifikacij in je v prvem krogu igrala z 31-letno francosko povabljenko Tatiano Golovin, ki trenutno nima rankinga.

Juvanova je bila boljša s 6-3 6-1 in se je zanesljivo uvrstila v drugi krog, kjer bo igrala s staro znanko iz mladinskih turnirjev 17-letno Ukrajinko Marto Kostyuk.

Golovinova je bila leta 2008 12. igralka sveta, osvojila pa je dva WTA turnirja. Tega leta je tudi zadnjič nastopila na profesionalnem turnirju, ko je v Berlinu v prvem krogu izgubila s Karoline Wozniacki.

Nadaljevanje kariere ji je onemogočilo kronično vnetje hrbta - ankilozirajoči spondilitis, ki predstavlja eno od oblik artritisa. Po enajstih letih je septembra naznanila vrnitev na teniška igrišča in njen prvi nastop bo prav obračun z našo Kajo Juvan.

O vrnitvi je Francozinja resneje začela razmišljati letos poleti, prejšnji mesec pa se je začela tudi resno fizično pripravljati. Njen cilj je bil, da bi začela nastopati prihodnje leto, a so se stvari odvijale hitreje od pričakovanj in tako bo ob podpori francoske teniške zveze prvič nastopila že v Luksemburgu. Kljub temu da še čuti bolečine se je odločila za vrnitev potem, ko je zadnjih nekaj let delala kot teniški komentator, zadnje leto pa je v številnih razgovorih z zdravniki prišla do spoznanja, da obstajajo tretmaji, ki bi ji morda lahko omočili igranje na najvišji ravni.

Dalila Jakupović, ki trenutno na lestvici WTA zaseda 175. mesto je tekmo že odigrala. Njena nasprotnica je bila 23-letna Francozinja Jessika Ponchet, 185. igralka sveta. Jakupovićeva pa tudi tokrat ni našla poti do zmage. Francozinja je bila boljša s 6-2 6-3, Dalila pa je doživela še deseti poraz na zadnjih dvanajstih tekmah.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.