prijava_e
Novica

Na turnirjih ITF zaenkrat uspešna Aljaž Jeran med mladinci in Nina Potočnik med članicami


bm


Začeli so se turnirji ITF v mladinski in članski konkurenci. Med članicami je v prvem krogu kvalifikacij v ameriškem Wacu (25.000 $) Kristina Novak zmagala, v drugem krogu pa je nato morala premoč priznati prvi nosilki Chanell Van Nguyen. V moškem delu turnirja je tekmo prvega kroga izgubil Sven Lah.

V kvalifikacijah turnirja v Szekesfehervaru (60.000 $) je prvi nastop uspešno opravila Nina Potočnik, ki je napredovala potem, ko ji je ob zaostanku z 2-6 0-4 srečanje predala Vivien Juhaszova.Veronika Erjavecje v prvem krogu klonila proti Romunki Nicoleti Dascalu, slednja je bila boljša s 7-6(0) 6-3,Nika Radišič pa je z 2-6 5-7 izgubila z Romunko Miriam Bulgaru.

Na turnirju ITF v Dohi (15.000 $) bo nastopil Tom Kočevar Dešman.

Uspešen nastop bo v Tabarki poskušala ponoviti in morda celo nadgraditi Pia Lovrič, katero v prvem krogu čaka obračun s kvalifikantko.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Casablanki je dve kvalifikacijski zmagi dosegel Aljaž Jeran in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo igral z Maročanom Assilom Boussayrijem, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Na turnirju ITF 5. ranga v Seefeldu sta v prvem krogu izgubila Aljaž Kirbiš in Tilen Kovač. Med dekleti bo nastopila Nika Strašek, ki je bila v prvem krogu prosta.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.