Kaja Juvan in Tom Kočevar Dešman v četrtfinale turnirjev ITF, Srečanje Dalile Jakupović v Naningu prekinjeno

Kaja Juvan je odlično zaigrala tudi v drugem krogu turnirja ITF v madžarskem Szekesfehervaru (100.000 $). S 6-1 6-2 je premagala rusko kvalifikantko, 24-letno Victorio Kan, 271. igralko lestvice WTA. Juvanova je Rusinjo, ta je v prvem krogu izločila 1. nosilko, Španko Paulo Badosa, povsem nadigrala kar pove tudi razmerje v osvojenih točkah, ki je bilo 62-38 za našo igralko. Kaja je nasprotnici petkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le enkrat, je pa bila Rusinja zelo nezanesljiva pri začetnem udarcu, saj je na svoj servis skupaj osvojila vsega sedemnajst točk.

V četrtfinalu Kajo čaka obračun s 5. nosilko, 19-letno vrstnico iz Ukrajine Katarino Zavatsko, ki je na lestvici WTA trenutno uvrščena deset mest pred Juvanovo, na 117. mesto. Zavatska je na istem prizorišču nastopila tudi pretekli teden na turnirju ITF z nagradnim kladom 60.000 $, a se takrat poslovila že v prvem krogu. Je pa bila v drugi polovici septembra polfinalistka turnirja WTA v Tashkentu. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvega sta odigrali na Trofeu Bonfiglio v Milanu še v mladinski konkurenci leta 2016, Kaja pa je takrat nasprotnici prepustila vsega tri igre.

V četrtfinale se je na moškem turnirju ITF v Dohi (15.000 $) uvrstil tudi Tom Kočevar Dešman V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagal Tajca Kasidita Samreja.

Na turnirju ITF (25.000 $) se za četrtfinale bori Dalila Jakupović. Igra s Kitajko Xu Hilin in ob prekinitvi vodi z rezultatom 7-5 2-1. Tekma se bo nadaljevala v petek.