prijava_e
Tekmovanja : 2018 : fantje 16

Novice in fotografije

OP Zala 16 Litija

23.8.2018

 

Na A turnirju fantov v Litiji so se v polfinale uvrstili Simon Javoršek (Maja), Nejc Žunič (Ltc), Marsel Žnuderl (ŽtkMb) in Miha Vetrih (Sl.Gradec).

Blaž Vidovič in Tjaša Klevišar dvakratna poletna državna prvaka do 16 let

07.06.2018 
 

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 16 let, ki šteje tudi za pokal Zala.

 

Kovačič Žiga in Vidovič Blaž finalista DP 16 2018

Žiga Kovačič in Blaž Bidovič


Presenečenj ni bilo, naslova državnih prvakov sta osvojila vodilna igralca na lestvici TS Blaž Vidovič (Ptuj) in Tjaša Klevišar (Tr-Kr).


Vidovič je v finalu s 6-4 6-0 premagal klubskega soigralca Žigo Kovačiča.


V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov državnih prvakov osvojila Blaž Vidovič in Žiga Kovačič. V finalu sta s 6-1 6-3 premagala Sebastiana Dominka in Gala Emeršiča Potočnika.

 

Dominko, Kovačič in Vidovič finalisti dvojic DP 16

Sebastian Dominko, Blaž Vidovič in Žiga Kovačič

 

 

   
 

Na OP Zala 16 zmagi v A turnirju fantov in v turnirju deklet ostali doma pri Blažu Vidoviču in Tari Gorinšek, B turnir osvojil Martin Topič

bm, 24.04.2018          

 

Jeran Aljaž in Vidovič Blaž finalista OP 16 Zala P

 

Na OP do 16 let na Ptuju so se končali tudi finalni obračuni. Pri fantih je turnir brez večjih težav osvojil trenutno vodilni igralec lestvice do 16 let, domačin Blaž Vidovič (Ptuj). Tudi v finalu, tako kot na ostalih srečanjih, nasprotniku ni dal prav nobene možnosti. S 6-1 6-2 je za zaključek premagal Aljaža Jerana (Radom). V današnjih polfinalih je Vidovič s 6-1 6-2 premagal Filipa Kaljeviča (Ltc), Jeran je bil s 6-3 6-2 boljši od Žige Kovačiča (Ptuj).

 

Pri dekletih je  slavila 2. nosilka Tara Gorinšek (Ptuj), ki je v finalu s 6-4 6-3 premagala klubsko kolegico in 1. nosilko turnirja Tajo Lončarič. Slednja je v polfinalu s 6-1 0-6 6-3 premagala Anali Kočevar (Medvode), v drugem polfinalu pa je Gorinškova s 7-6(2) 6-1 izločila Hano Novak-Bečirovič (TK_SB).

 

V finalu B turnirja fantov je Martin Topič (Ltc) s 6-3 6-2 premagal Vaala Urankarja (Maja).

 

V konkurenci dvojic pri fantih naslov presenetljivo ni ostal doma Sebastian Dominko in Marsel Žnuderl (ŽtkMb) sta v prestižnem štajerskem obračunu 7-5 0-6 10-7 premagala Blaža Vidoviča in Žigo Kovačiča .

 

Gorinšek, Lončarič, Božičnik in Poglajen Ptuj 2018

 

V finalu konkurence dvojic sta domačinki Taja Lončarič in Tara Gorinšek s 6-3 6-3 premagali Lino Božičnik (Maja) in Pio Poglajen (AsLit)

Simon Javoršek prvič na zmagovalni stopnički, pri dekletih najboljša Pia Lovrič

bm, 2.4.2018

 

Javoršek (desno) in Kovač finalista OP zala 16 v K

 

V Kopru se je v organizaciji domačega teniškega kluba končalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji do16 let, ki šteje za pokal Zala.

 

Pri fantih se je prvega naslova v karieri razveselil Simon JAVORŠEK (Maja), ki je v finalu s 6-3 1-6 6-2 premagal Tilna KOVAČA (Šentjur). Javoršek je v polfinalu s 7-6(5) 6-0 izločil Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe), Kovač je bil s 6-2 7-5 boljši od Taja DOLENCA (Medvode).

 

Pri dekletih je turnir zanesljivo osvojila Pia LOVRIČ (Domžale), ena naših najboljši mladink, ki je suvereno opravila z vsemi nasprotnicami. V finalu je s 6-1 6-1 ugnala domačinko Tino KOMAC (Koper), ki je v polfinalu presenetljivo s 6-0 1-6 6-2 izločila Mašo VIRIANT (Radom). Lovričeva je bila v polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Anali KOČEVAR (Medvode).

 

B turnir fantov je osvojil Mark BOLE (Ltc). V finalu je s 6-4 6-2 premagal Andraža RENERJA (Tr-Kr).

 

V konkurenci dvojic so s turnirjem končali fantje. Zmagovalca sta Marsel ŽNUDERL in Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-2 6-0 premagala Nejca ŠKORJANCA (Šplus) in Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe).

 

Božičnik Lina in Pia Poglajen zmagovalki dvojic OP

 

Dekleta so finale odigrala v torek, turnir pa sta osvojili Lina BOŽIČNIK (Maja) in Pia POGLAJEN (AsLit), ki sta v finalu s 7-6(1) 7-5 premagali Tino KOMAC (Koper) in Nežo ULE (Talos).

Petja Drame, Lazar Miličević in Nik Gmajnar zmagovalci turnirjev OP ZALA 16 A in B

bm, 05.03.2018

 

Drame Petja in Viriant Maša OP ZALA 16 Maribor 201

 

V Mariboru se je končalo OP ZALA 16 za dekleta in OP ZALA 16 B za fante, v Ljubljani pa OP ZALA 16 A za fante.

 

Pri dekletih je vse nasprotnice pokorila in nekoliko presenetljivo turnir osvojila odlična igralka domačega teniškega kluba ŽTK Maribor, 13-letna Petja DRAME. V finalu je brez oddane igre s 6-0 6-0 premagala 8. nosilko, nekaj mesecev mlajšo Mašo VIRIANT (Radomlje). Finalistki sta na letvici TS do 14 let uvrščeni druga za drugo, Petja na tretje in Maša na četrto mesto. Na lestvici TS do 16 let pa sta zaenkrat še nizko, Viriantova na 22. mestu, Drametova pa na 64.mestu.

 

Na turnirju sta pokazali odlične predstave, pri čemer se je Mariborčanka v četrtfinalu precej namučila s klubsko soigralko Anniko PLANINŠEK, medtem ko je Viriantova do finala nasprotnicam oddala vsega pet iger. Za Petjo, letošnjo finalistko državnega prvenstva do 14 let je bil to šele drugi nastop v starostni kategoriji do 16 let in seveda prva zmaga. Virinatova se je na turnirjih do 16 let že izkazala, pred mesecem dni je bila na istih igriščih namreč finalistka turnirja do 16 let, pred tem pa ima v tej starostni kategoriji na kontu še en četretfinale in en polfinale.

 

Fantje so v A turnirju nastopali v Ljubljani. Tu velikega presenečenja ni bilo, saj je turnir zanesljivo osvojil 1. nosilec in trenutno 2. igralec lestvice do 16 let Lazar MILIĆEVIĆ (Ltc). V finalu je s 6-0 6-2 premagal nepostavljenega Patrika KUMRA ŠPEGLA(ŠtkVe), 19. igralca lestvice TS, ki je na slovenskih turnirjih začel nastopati šele v zadnejm letu, pred tem pa je živel in treniral v tujini. Tudi zato njegova uvrstitev na lestvici TS, kjer je na 19. mestu, ni povsem realna in tudi njegova uvrstitev v finale ni popolno presenečenje. Miličević, ki sicer prihaja iz Srbije, trenira in živi pa v Ljubljani, zato ga na državnih prvenstvih ni bilo, zdaj na prvem mestu resno ogroža doslej vodilnega igralca Blaža VIDOVIČA, tudi Kumer Špegel pa se hitro bliža najboljši deseterici igralcev na lestvici TS. Za Miličevića je to prva zmaga na OP Tenis Slovenije.

 

Gmajnar Nik in Stonič Jernej OP 16 B Maribor 2018_

 

B turnir fantov je že v nedeljo v Mariboru osvojil Nik GMAJNAR (TK Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal domačina Jerneja STONIČA (ŽtkMb).

Zmagovalci turnirjev OP Zala 16 so Tara Gorinšek, Jan Dimitrijevič in Nik Jan

bm, 04.02.2018          

 

 

Na odprtem prvenstvu ZALA v starostni katregoriji do 16 let so konec tedna na Šport Plusu v Ljubljani nastopali fantje v A in B turnirju, dekleta je gostil ŽTK Maribor.


V Mariboru smo pri dekletih videli kar nekaj presenečenj, presenetljivi pa sta bili tudi obe finalistki, 3. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj) in nepostavljena Maša VIRIANT (Radomlje). Gorinškova je v polfinalu s 4-6 6-3 6-2 premagala 1. nosilko in zmagovalko zadnjih treh odprtih prvenstev, ki štejejo za pokal ZALA, Ano Zalo VOLK (ŽtkMb).  Druga polfinalistka je bila nepostavljena Maša VIRIANT, ki je na poti do finala izločila tri nosilke, v polfinalu ji je srečanje pri vodstvu 6-5 predala tudi 2. nosilka Taja LONČARIČ. V finalu je bila prepričljivo boljša Gorinškova, ki je zmagala s 6-3 6-0 in osvojila še drugi posamični turnir v karieri, oba v starostni kategoriji do 16 let.

 

V A turnirju fantov so se v Ljubljani v polfinale uvrstili 1. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), Tilen KOVAČ ( Šentjur), nepostavljeni Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), ki je že v prvem krogu izločil 3. nosilca Samuela PATETA in 2. nosilec Žiga KOVAČIČ (Ptuj). V polfinalu je nato Šuntar s 6-7(7) 6-1 6-2 premagal Kovača, Dimitrijevič pa s 6-2 6-3 Kovačiča. Finalni obračun je dobil Jan DIMITRIJEVIČ, kateremu je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 Jon Lan ŠUNTAR srečanje predal.

 

V B turnirju sta bila finalista 1. nosilec Mario ŠPANIĆ (TkMed), v polfinalu je s 6-1 6-2 premagal Davida LJUBISAVLJEVIĆA (Maja) in Nik JAN (Radovljica), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-0 izločil Borisa BARJAKTAREVIČA (Sl-Lj). Turnir je osvojil Nik JAN, ki je v finalu Španića premagal s 6-3 6-4.

Blaž Vidovič in Robert Korelc osvojila OP Zala A in B v Mariboru

Ljubljana, 11.12.2017

 

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končalo OP ZALA za fante v starostni kategoriji do 16 let. Igrali so v A in B turnirju.

 

Gal Emeršič Potočnik in Blaž Vidovič_525_dm

Blaž Vidovič (levo) in Gal Emeršič Potočnik

 

V A turnirju je slavil 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj). V finalu je s 6-4 6-4 premagal Gala EMERŠIČA POTOČNIKA (ŽtkMb).  Za Vidoviča, ki prepričljivo vodi na lestvici TS do 16 let je to prva zmaga na domačih turnirjih v letošnji sezoni.

 

B turnir Zala 16 Maribor 2017_525_dm

Mario Španić (levo) in Robert Korelc


B turnir je osvojil  Robert KORELC (Koper). V finalu je proti Mariu ŠPANIĆU (TKMed) prvi niz dobil s 6-4 , nato pa mu je Vrhničan zaradi poškodbe gležnja srečanje predal.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.