prijava_e
Novica

Pia Lovrič tudi v polfinalu poskrbela za preobrat in z njim za prvi finale v karieri na članskih turnirjih ITF


bm


Pia Lovrič je še drugič v zadnjih dveh dneh na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) poskrbela za velik preobrat v srečanju in po izgubljenem prvem nizu dobila tekmo. Tokrat je premagala favorizirano 1. nosilko turnirja, 22-letno Italijanko Martino Colmegna, na zadnjih dveh turnirjih v Tabarki zmagovalko in finalistko ter ji zadala drugi poraz na zadnjih trinajstih srečanjih. Lovričeva je bila boljša s 3-6 6-2 6-2. Tudi tokrat smo spremljali razburljivo srečanje v katerem je Italijanka po dobljenem prvem nizu v drugem povedla z 2-0, nato pa izgubila šest iger zapored. Enaka zgodba se je ponovila v odločilnem tretjem nizu, ko je po vodstvu Colmegne z 2-0 Pia osvojila šest zaporednih iger in tudi tretji niz, tako kot drugega, dobila s 6-2.

Za Pio je to drugi nastop na na profesionalnih ženskih članskih turnirjih ITF in prvi finale, doslej pa je dosegla šest zmag in doživela en poraz in sicer v četrtfinalu prvega turnirja v Olomoucu.

Za prvi naslov v karieri se bo borila s 6. nosilko, 26-letno Bolgarko Julijo Stamatovo za katero je letošnji najboljši turnir, saj je uvrstitev v finale njen najboljši letošnji dosežek, saj se je v letošnji sezoni doslej samo dvakrat uvrstila v četrtfinale. Glede na odlično formo Lovričeve se lahko tako jutri nadeja osvojitve prvega članskega turnirja ITF v karieri.

Žal ji naslova ni uspelo odnesti med dvojicami saj sta z Italijanko Saro Ziodato izgubili finalni obračun. Z 2-6 6-2 11-9 sta bili za odtenek boljši Italijanki Martina Colmegna in Aurora Zantedeschi.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.