Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Nik Razboršek zaključil slovenske nastope na članskih turnirjih serije ITF

bm, 31.10.2019

Nik Razboršek se je na turnirju ITF 15K $ v češki Opavi ustavil v drugem krogu. V prvem je s 6-3 6-3 premagal Italijana Francesca Vilarda, v drugem pa je moral premoč priznati Slovaku Jaroslavu Pospisilu. Slednji je bil boljši s 7-5 7-5.

Z zmago je nastope na turnirju ITF (60K $) v kitajskem Liuzhou začela Dalila Jakupović, a v drugem krogu nato izgubila. V prvem krogu je s 6-3 7-5 premagala kitajsko kvalifikantko Hanyu Guo in je v drugem krogu igrala s še eno Kitajko, Jia Jing Lu. Slednja je bila boljša s 6-2 7-5. Izpadla je tudi med dvojicami in tako nastope v Liuzhou že končala.

Ni pa se uspela uvrstiti v drugi krog na turnirju ITF 15K $ v Ortiseju Veronika Erjavec. V prvem krogu je morala premoč priznati belgijski kvalifikantki Clari Vlasselaer. Ta je bila boljša s 4-6 7-6(2) 6-1. Erjavčeva je v drugem nizu z brejkom v deveti igri povedla s 5-4 in servirala za zmago, a začetni udarec, šele prvega na srečanju, izgubila, v nadaljevanju pa izgubila še podaljšano igro in nato tretji niz.

Enaka usoda je doletela Manco Pislak v Antalyi (15K $). Manca je tekmo z Nizozemko Noo Liauw A Fong izgubila z 2-6 6-4 6-7(2). Tudi ona je bila v dobrem položaju za zmago saj je v tretjem nizu z brejkom vodila s 3-1, v nadaljevanju pa je pri izidu 6-5 servirala za zmago, a servis brez dobljene točke izgubila. Tako kot nekajkrat doslej je bil usoden nezanesljiv začetni udarec saj je v srečanju, ki je trajalo dve uri in štiriintrideset minut naredila kar 13 dvojnih napak, svoj začetni udarec pa je izgubila sedemkrat. Bolje ji gre zaenkrat med dvojicami, kjer se je s soigralko Eno Kajević iz Hrvaške uvrstila v četrtfinale.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.