Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Nik Razboršek zaključil slovenske nastope na članskih turnirjih serije ITF


bm, 31.10.2019

Nik Razboršek se je na turnirju ITF 15K $ v češki Opavi ustavil v drugem krogu. V prvem je s 6-3 6-3 premagal Italijana Francesca Vilarda, v drugem pa je moral premoč priznati Slovaku Jaroslavu Pospisilu. Slednji je bil boljši s 7-5 7-5.

Z zmago je nastope na turnirju ITF (60K $) v kitajskem Liuzhou začela Dalila Jakupović, a v drugem krogu nato izgubila. V prvem krogu je s 6-3 7-5 premagala kitajsko kvalifikantko Hanyu Guo in je v drugem krogu igrala s še eno Kitajko, Jia Jing Lu. Slednja je bila boljša s 6-2 7-5. Izpadla je tudi med dvojicami in tako nastope v Liuzhou že končala.

Ni pa se uspela uvrstiti v drugi krog na turnirju ITF 15K $ v Ortiseju Veronika Erjavec. V prvem krogu je morala premoč priznati belgijski kvalifikantki Clari Vlasselaer. Ta je bila boljša s 4-6 7-6(2) 6-1. Erjavčeva je v drugem nizu z brejkom v deveti igri povedla s 5-4 in servirala za zmago, a začetni udarec, šele prvega na srečanju, izgubila, v nadaljevanju pa izgubila še podaljšano igro in nato tretji niz.

Enaka usoda je doletela Manco Pislak v Antalyi (15K $). Manca je tekmo z Nizozemko Noo Liauw A Fong izgubila z 2-6 6-4 6-7(2). Tudi ona je bila v dobrem položaju za zmago saj je v tretjem nizu z brejkom vodila s 3-1, v nadaljevanju pa je pri izidu 6-5 servirala za zmago, a servis brez dobljene točke izgubila. Tako kot nekajkrat doslej je bil usoden nezanesljiv začetni udarec saj je v srečanju, ki je trajalo dve uri in štiriintrideset minut naredila kar 13 dvojnih napak, svoj začetni udarec pa je izgubila sedemkrat. Bolje ji gre zaenkrat med dvojicami, kjer se je s soigralko Eno Kajević iz Hrvaške uvrstila v četrtfinale.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.