Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola zmagal v uvodnem nastopu v Fairfieldu, Jan Kupčič izgubil v Burgasu


bm, 9.10.2019

Blaž Rola je ta teden na turnirju serije ATP challenger v ameriškem Fairfieldu. Turnir ima nagradni sklad 108.320 $, Blažu pa pripada mesto petega nosilca.

Turnir je začel z zmago in v prvem krogu brez težav s 6-1 6-4 odpravil Argentinca Agustina Velottija, 389. igralca lestvice ATP. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje, po današnji Blaževi zmagi pa je izid v medsebojnih obračunih poravnan na 2-2. Blaž je zelo dobro serviral in na svoj uspešno izveden prvi začetni udarec osvojil 84 % točk, v srečanju pa je imel Velotti na voljo samo en brejk priložnost.

Na turnirju ITF (15.000 $) v bolgarskem Burgasu je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Jan Kupčič, ki je nastopil s posebnim povabilom. S 3-6 6-2 6-2 ga je premagal 1. nosilec Fabrizio Ornago, 448. igralec lestvice ATP.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo