Blaž Rola zmagal v uvodnem nastopu v Fairfieldu, Jan Kupčič izgubil v Burgasu

Blaž Rola je ta teden na turnirju serije ATP challenger v ameriškem Fairfieldu. Turnir ima nagradni sklad 108.320 $, Blažu pa pripada mesto petega nosilca.

Turnir je začel z zmago in v prvem krogu brez težav s 6-1 6-4 odpravil Argentinca Agustina Velottija, 389. igralca lestvice ATP. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje, po današnji Blaževi zmagi pa je izid v medsebojnih obračunih poravnan na 2-2. Blaž je zelo dobro serviral in na svoj uspešno izveden prvi začetni udarec osvojil 84 % točk, v srečanju pa je imel Velotti na voljo samo en brejk priložnost.

Na turnirju ITF (15.000 $) v bolgarskem Burgasu je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Jan Kupčič, ki je nastopil s posebnim povabilom. S 3-6 6-2 6-2 ga je premagal 1. nosilec Fabrizio Ornago, 448. igralec lestvice ATP.