prijava_e
Novica

Marino Kegl na svetovnem prvenstvu gluhih nastope končal v četrtfinalu


bm


V turški Antalyi od 12. do 19. oktobra poteka svetovno teniško prvenstvo gluhih. V Antalijo je odpotoval najboljši slovenski teniški igralec Marino Kegl, ki na svetovni teniški lestvici gluhih zaeda peto mesto. 24-letnega slovenskega tekmovalca spremlja oče Darko, ki je njegov osebni trener že od leta 2011.

Marino je četrti nosilec turnirja moških na katerem nastopa 31 igralcev iz 16 držav, nastope pa je začel z dvema prepričljivima zmagama. V prvem krogu je s 6-0 6-0 premagal Turka Necatija Gormeza, v drugem je bil s 6-1 6-1 po uri in pol igre boljši od Rusa Iaroslava Revina.

V četrtfinalu se je meril z nepostavljenim 26-letnim Indijcem Prithvijem Sekharjem in izgubil z rezultatom 4-6 3-6. Indijec je doslej nastopil na nekaj turnirjih slušečih serije ITF, dvakrat celo v glavnem turnirju in se na lestvicvi profesionalnih teniških igralcev nahaja na 1790. mestu.

Z uvrstitvijo v četrtfinale je Marino izboljšal svojo uvrstitev iz svetovnega prvenstva v Nottinghamu leta 2015, ko je izgubil v osmini finala.

Marino Kegl že od rojstva trpi za popolno izgubo sluha, kar mu je zlasti na začetku kariere povzročalo precej težav. Glavna ovira mladega tenisača, ki se zgleduje po Ferrerju, Nadalu in Federerju, najbolj prikrajša pri orientaciji, eksplozivnosti, ravnotežju in občutku za prostor. »Študije, ki so jih delali v Ameriki, pravijo, da mora gluhi teniški igralec igrati 30 odstotkov bolje od slišečega, da sta enaka. Moj največji sovražnik je veter,« je pojasni Marino. Zaradi odsotnosti sluha ne sliši jakosti udarca, kar je za sprejemni udarec pomembna informacija. Najraje ima trdo igralno podlago, saj so na njej odboji najbolj enakomerni in tako lažje nadzoruje žogice in igro. Rekord Marinovega servisa znaša 208 kilometrov na uro, kar tudi za slišeče tenisače ni mačji kašelj. Njegova največja prednost je zagotovo dobrosrčnost, ki jo nemalokrat izkaže z donacijami ljudem v stiski, in v zavedanju, da v življenju ni nič samoumevno in da se brez velikih naporov ne da doseči veliko. Simpatični Sobočan v Sloveniji med gluhimi nima niti konkurence niti primernega sparing partnerja, s katerim bi se lahko pripravljal na največja tekmovanja. Zato kljub gluhoti tekmuje tudi med slišečimi. Na lestvici Tenis Slovenija je trenutno na 25. mestu. (Vir: Spletnatv)
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.