prijava_e
Novica

Gael Monfils boljši od Aljaža Bedeneta v četrtfinalu Dunaja


bm


Aljaž Bedene je nastope na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € na Dunaju končal v četrtfinalu. V prvem medsebojnem obračunu s Francozom Gaelom Monfilsom je bil slednji po uri in desetih minutah igre boljši s 7-5 6-1. Začelo se je sicer sanjsko za Aljaža z brejkom v prvi igri, a se Monfils s takim razpletom igre ni strinjal in hitro se je vrnil v igro ter z re-brejkom v šesti igri izid postavil na izhodišče. Odločilna v prvem nizu je bila tako 12 igra, v kateri je Aljaž izgubil svoj začetni udarec brez dobljene točke. V drugem nizu je povsem prevladoval Francoz, ki je z dvema brejkoma prišel do končnega izida 6-1.

Aljaž danes ni bil razpoložen, tudi serviral ni tako kot v prejšnjih obračunih. Nekaj je k temu zagotovo pripomogla utrujenost, saj je bil to Aljažev peti obračun na turnirju, Monfils je prišel na igrišče tretjič na turnirju. Aljažev skupen izkoristek servisa je bil vsega 48 %, prvi servis, ki je bil v prejšnjih srečanjih eno njegovih glavnih orožij je tokrat izkoristil le v 55 %, siceršnje njegovo povprečje pri prvem začetnem udarcu je bilo do tega srečanja v letošnji sezoni kar 76 %. Monfils je imel na drugi strani izkoristek prvih zadetih servisov 81 %, pa tudi v igri je bil za Aljaža večkrat nerešljiva uganka, saj mu je vračal in zaključeval tudi iz navidezno izgubljenih položajev.

Aljaž je na Dunaju osvojil 90 ATP točk in 63.160 € denarne nagrade. Na lestvici ATP bo pridobil okrog 9 mest in bo prihodnji teden uvrščen okrog 63. mesta lestvice ATP.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.