Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Filip Jeff Planinšek, Nika Strašek in Tin Krstulovič uspešni na mladinskih turnirjih ITF

bm, 23.10.2019

Filip Jeff Planinšek je drugi nosilec turnirja ITF 3. ranga v Cavtatu. Zaenkrat svojo vlogo povsem opravičuje in se je že uvrstil v osmino finala. V drugem krogu je s 4-6 6-2 6-2 premagal Hrvata Luko Mikruta. Uspešno nastopa tudi med dvojicami, kjer sta se s soigralcem Miletom Matićem uvrstila v polfinale. Na istem turnirju sta se v drugem krogu poslovili Maja Makorič in Tjaša Klevišar. A Klevišarjeva še ostaja v igri saj se je v konkurenci dvojic s soigralko Katarino Plumtree uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF 5. ranga v Dornbirnu je Nika Strašek zmagala še drugič in napredovala v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-3 (predaja) izločila avstrijko Tamaro Kostic. Med posamezniki sta izpadla Matic Križnik in Aljaž Kirbiš. Sta se pa med dvojicami uvrstila v polfinale.

Na turnirju 4. ranga v Budimpešti je Tin Krstulovič v prvem krogu s 4-6 6-3 7-5 premagal Madžara Petera Dragarja.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.